Wordt corona de gamechanger, op weg naar een nieuwe manier van leven?

Corona staat constant in de schijnwerpers. Verslapt onze aandacht zo niet voor die andere mondiale ramp: de klimaatverandering? Of kunnen we straks in de ‘wederopbouwjaren’ een dubbelslag slaan? Als het aan Christien Lokman, programmamanager Sustainable Energy & Environment, ligt wel.

artist-impression van een virus

Door de coronacrisis lijkt een diepe recessie op wereldschaal onafwendbaar. Lokman hoopt dat de regeringen, ook die in Den Haag, snappen dat het roer drastisch én duurzaam om moet: Ze vertelt op SAM ondermeer: “Wijsheid is om de mega-investeringen, noodzakelijk om de economie uit het dal te halen, overal waar mogelijk aan te wenden voor een versnelde energietransitie." Ze zegt ook: “Wie weet zullen we ooit nog eens op het dodelijke coronavirus terugkijken als gamechanger, op weg naar een nieuwe manier van leven." 

Programmamanager Sustainable Energy & Environment Christien Lokman geeft haar visie op SAM.

 

null