Maarten van Gils nieuwe lector Smart Business

Dr. ir. Maarten van Gils is benoemd tot lector Smart Business aan de Faculteit Economie en Management van de HAN en start op 22 oktober.

portret Maarten van Gils

Van Gils gaat aan de slag met kennisontwikkeling rond het vraagstuk: Hoe kunnen (samenwerkende) MKB-organísaties slimme technologie toepassen om nieuwe, innovatíeve bedrijfsmodellen te ontwikkelen en implementeren? Open innovatie en ecosystemen zijn daarbij onderwerpen waar de nieuwe lector, samen met studenten en het MKB, concreet invulling aan zal geven. 

Investeren in slimme studenten

Met de benoeming van Van Gils investeert de faculteit Economie en Management in ‘slimme’ studenten op het gebied van Smart Business als ook in de toekomstbestendigheid van het MKB in onze regio. Het Lectoraat Smart Business levert een bijdrage aan het zwaartepunt Smart Region van de HAN.

HAN en Smart Region

De HAN ontwikkelt zich tot een University of Applied Sciences. In het Instellingsplan 2016-2020 wordt onderzoek inhoudelijk geprioriteerd in 3 zwaartepunten, gebaseerd op de meest toonaangevende economische branches van onze regio. 

Smart Region is een van deze 3 zwaartepunten. De activiteiten binnen dit zwaartepunt zijn gericht op het realiseren van een innovatieve en ondernemende regio waar het niet alleen goed werken, maar ook goed wonen, leren en recreëren is. De benoeming van Van Gils is een volgende stap om die ambitie te verwezenlijken.

Over Maarten van Gils

Van Gils studeerde aan de Universiteit Twente en promoveerde in 2010 aan de Radboud Universiteit. Hij werkte aansluitend als adviseur, teamleider en -sinds begin dit jaar- Chief Innovation Officer bij KplusV. Hij was verbonden als gastdocent aan de Radboud Universiteit en tevens een jaar projectleider van Boost, hét Smart Industry netwerk in Oost-Nederland. Van Gils is goed ingevoerd in de Smart Industry thematiek en heeft een uitgebreid netwerk.