InScience 2020 transformeert naar bijna online editie

InScience is niet alleen films kijken, maar ook gesprekken aangaan, je onderdompelen in interactive storytelling en meedoen aan experimenten. Zo openen we de wereld van wetenschap voor iedereen. Het programma voor het filmfestival van 11 tot en met 15 november is nu bekend.

null

Het thema van dit jaar is ‘Our Future in the Making’. De wereld verandert. Wie bepaalt hoe ons leven er in de toekomst uit zal zien? 

Filmervaring in het filmtheater

Omdat de organisatie gelooft dat de filmervaring een transformerende kracht bezit en deze tijd juist vraagt om sterke verhalen die inzicht geven in het werk van wetenschappers, gaat het filmprogramma in de filmtheaters door.  

Online interactie

Een groot gedeelte van het programma is door de huidige coronamaatregelen getransformeerd naar een online versie. Zo vindt er veel interactie plaats tussen inhoudsdeskundigen, creatieve denkers, wetenschappers en het publiek via het online platform van InScience.  

Best-of programma door het land

Er komt een ‘best-of’-programma in 10 universiteitssteden in Nederland. De programma’s in deze steden laten de beste films van het InScience programma zien.  

Het volledige programma vind je op de website van InScience.

Kaartverkoop is gestart

De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets zijn te verkrijgen via de website van InScience.  

Lees meer over deze editie van InScience en bekijk de openingsfilm.