Economisch domein, event pitstop tankstation 2022

Snel en kosteloos kennis bijtanken? Meld je aan voor de Pitstop kennissessies! Tijdens een Pitstop kennissessie neemt een vooraanstaande spreker je mee in een actueel onderwerp.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Haal meer uit je hersenen!
 

5 juni: Mark Tigchelaar over focus

Op 5 juni vindt de volgende Pitstop plaats met gedragspsycholoog Mark Tigchelaar in Arnhem. Mark heeft zich gespecialiseerd in focus, om ons weerbaarder te maken tegen afleiding. Op basis van jarenlang onderzoek naar de werking van het brein heeft hij een methode ontwikkeld. Met als resultaat: je krijgt meer gedaan, ervaart minder stress en kan meer de diepte induiken. Zijn methode geeft rust, overzicht en controle.

Programma 

  • 16.00 - 16.15 uur: Welkom
  • 16.15 - 17.15 uur: Keynote Mark Tigchelaar
  • 17.15 - 17.30 uur: Afsluiting
  • 17.30 - 18.00 uur: Napraten onder het genot van soep / broodjes
  • vanaf 18.00 uur: diverse vervolgsessies (zie hieronder voor meer info)
Pitstop over brein en focus

Vervolgsessies Pitstop

Op 5 juni is het dubbel feest: aansluitend op de Pitstop met Mark Tigchelaar organiseren we een Open Avond. Op de Open Avond zoomen we tijdens een aantal proefcolleges specifieker in op hoe het thema focus en breinmanagement terugkomt in onze opleidingen. Heb je interesse? Meld je dan ook aan voor een van de onderstaande proefcolleges:

  • Proefcollege post-hbo Bedrijfskunde - 18.30 - 19.30 uur, aanmelden
  • Proefcollege post-hbo Projectmanagement, 18.30 - 19.30 uur, aanmelden
  • Proefcollege post-hbo Strategisch HRM verandert, 18.00 - 19.00 uur, aanmelden
  • Proefcollege HRM voor werkenden, 18.00 - 19.00 uur, aanmelden
  • Proefcollege Adviseur Duurzame Inzetbaarheid, 18.00 - 19.00 uur, aanmelden
Door duurzaam ondernemer Yvette Watson
 

Terugblik: 7 maart 2024 - Duurzame ambities in de praktijk

Er zijn zoveel duurzame oplossingen voor bedrijven, maar hoe breng je een stevige ambitie naar de praktijk? Wat zijn echte gamechangers? Duurzaam ondernemer Yvette Watson (#1 ABN AMRO Duurzame 50) nam ons mee in een interactieve kennissessie waarbij iedereen enthousiasmeerde om vandáág nog aan de slag te gaan. Het creëren van een duurzame wereld van morgen vraagt om slimmigheid van ieder individu. Ieder mens, als expert van zijn of haar werk, weet als geen ander hoe de activiteiten slimmer, duurzamer en beter kunnen. De presentatie nog eens teruglezen? Download hem hieronder! 

Kantoorgebouw overgroeid met planten
TERUGBLIK: 9 november 2023
 

Edith Bosch over persoonlijk leiderschap en vitaliteit

Ben jij altijd 100% verantwoordelijk voor jezelf, je gedrag en de keuzes die je maakt? Tijdens de Pitstop op donderdag 9 november nam Edith Bosch ons mee in haar inspirerende verhaal over persoonlijk leiderschap, vitaliteit en eigenaarschap. Als voormalig topsporter en winnaar van Expeditie Robinson, weet Edith Bosch als geen ander hoe mentale fitheid van doorslaggevende waarde kan zijn om doelen te bereiken. “Iedereen heeft in zijn leven sleutelmomenten; uitdagingen of tegenslagen. Wat doe je met zo’n sleutelmoment? Ga je door met wat je gewend bent te doen of gebruik je het om stil te staan, eerlijk te zijn naar jezelf én iets te doen met wat je ziet. Uit elke uitdaging valt winst te behalen, zolang je de regie maar in eigen hand neemt”, aldus Edith. Zoek de oplossing van problemen niet bij anderen maar kijk wat jij zélf kan doen om dit aan te pakken. 

Judoka's
Met Marijke van Vijfeijken en Eddie Denessen
 

HAN Educatie Pitstop Kansengelijkheid in het onderwijs

Iedereen wil toch dat kansen in het onderwijs voor alle leerlingen gelijk zijn? Maar bedoelen we dan hetzelfde? Marijke van Vijfeijken en Eddie Denessen gingen op 26 oktober tijdens een gratis interactieve kennissessie in op deze en andere vragen rondom kansengelijkheid in het onderwijs. 

Eddie Denessen en Marijke van Vijfeijken
TERUGBLIK 20 juni 2023
 

Ethische dilemma's in tijden van AI

De opkomst van generatieve AI zoals ChatGPT 

Op dinsdag 20 juni 2023 organiseerden we weer een Pitstop! 

Artificial Intelligence (AI) beïnvloedt ons leven steeds meer, de ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Dit brengt ook belangrijke ethische kwesties met zich mee. Tijdens deze inspirerende kennissessie nam digitaal strateeg Marco Derksen ons mee in de opkomst van generatieve kunstmatige intelligentie en in de ethische aspecten van ChatGPT en soortgelijke AI-tools. 

Je kunt Marco's presentatie opvragen via deze link: https://koneksa-mondo.nl/ai/  

 

https://www.han.nl/forms/aanmeldformulier-pitstop-20-juni-2023.xml
TERUGBLIK 24 januari 2023
 

1e HAN Educatie Pitstop met Geert Kelchtermans en Helma Oolbekkink

Welke leraar ben je of wil je zijn? Hoe zet jij stuurkracht in voor de school? Hoe kunnen we als partners samenwerken op dit thema? Welke opdrachten moeten de onderzoekers van de HAN of het team van Samen Opleiden oppakken om samen verder te groeien? Hoe blijven we samen succesvol opleiden voor het beroep leraar?

Dit waren vragen die aan bod kwamen tijdens de eerste HAN Educatie Pitstop. Hoogleraar Geert Kelchtermans (KU-Leuven) en Lector Helma Oolbekkink (HAN-Lectoraat Naar een meervoudige professionaliteit van leraren) zijn beide deskundigen op de thema's Professionele identiteit en Stuurkracht van leraren. Tijdens deze kennissessie deelden ze hun visie en ervaring. Vervolgens werd hier verder op door gepraat met elkaar in 'De werkplaats' over deze thema's. 

Aan het einde van de informatieve sessie tijdens de HAN educatie pitstop kregen de sprekers Helma Oolbekking Marchand (lector HAN) en Geert Kelchtermans (hoogleraar KU Leuven) bloemen als dank.
TERUGBLIK 1 juni 2022
 

Hoe blijven we als mens relevant in een digitaliserende wereld?

Op 1 juni besteedde Stefan Renkema aandacht aan Artificial Intelligence versus het menselijk brein.

Onze wereld digitaliseert in rap tempo: in het dagelijks leven bepalen algoritmes steeds vaker wat we waarnemen. Ook ons professionele leven verandert sterk onder invloed van technologie. Hoe moeten wij als mens onszelf ontwikkelen om relevant te blijven in deze steeds technologischer wereld? 

In de kennissessie gaan we onder leiding van salesprofessional en spreker Stefan Renkema dieper in op de kansen die technologie biedt. Ook gaan we aan de slag met een ‘workout voor je creatieve spieren’. Je maakt kennis met een aantal concrete creatieve technieken die je de volgende dag al kunt toepassen. Je zult ervaren dat jouw brein veel meer kan bedenken dan je je in eerste instantie kunt voorstellen.

economisch-domein Event Pitstop benzine pomp muur 2022

Contact

HAN Pitstop is collectief initiatief van de academies binnen het economisch domein van de HAN. Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan gerust contact met ons op

internationaal