Terugblik Educatie Collegetour '22/'23 Eric van 't Zelfde

498484 Portretfoto van Eric van 't Zelfde voor de Educatie Collegetour op 10 april 2023

Donderdag 20 april was Eric van ’t Zelfde te gast bij HAN Educatie Collegetour. Nu rector bij het Drachtster Lyceum, maar vooral bekend van het tv-programma ‘Dream School’.

Zoals gebruikelijk bij de Collegetour, werd het interview afgenomen door een student van de Academie Educatie. In dit geval was dat Silvie Arts, 3e-jaars student Leraar Geschiedenis. Het interview opent traditiegetrouw met de vraag: hoe was jij als student? “Ronduit slecht”, lacht Eric. “Ik heb 5 middelbare scholen versleten en haalde alles met de hakken over de sloot. Pas op het hbo, toen mijn frontale kwab eindelijk begon mee te werken, ging het me beter af. Hoewel… voor mijn gevoel was ik vier jaar lang dronken en had ik ineens mijn diploma Leraar Engels.”, vertelt hij. Met zijn diploma start hij in 1995 als leraar Engels op een school in de Haagse Schilderswijk, die bekend staat als 'moeilijk'. De leerlingen komen uit achterstandsgezinnen en kampen met armoede, verwaarlozing, mishandeling, misbruik en criminaliteit. Na 30 jaar heeft Eric alleen maar op dit soort scholen gewerkt: "Ik wil het verschil maken, hen helpen. Zij hebben ons het hardst nodig", zegt Eric. 

Eric van 't Zelfde en Silvie Arts op het podium bij de Educatie Collegetour

Meer weten?

Lees erover in het artikel op SAM, het journalistiek podium van de HAN. 

Binnenkort wordt hier nog de link naar de pocast-aflevering met Eric van 't Zelfde geplaatst. Bekijk alvast de andere podcast-afleveringen!

 

Bekijk de video