Terugblik Educatie Collegetour '21/'22 Guido Weijers

298078 Foto van Guido Weijers voor de Educatie Collegetour 2021

Het studiejaar ’21-’22 werd bij de HAN Academie Educatie gestart met een knaller: op 13 oktober was cabaretier Guido Weijers te gast bij Collegetour. Weijers heeft zich bij de studenten van de lerarenopleidingen in de kijker gespeeld, door masterclasses aan scholieren te geven over het thema geluk.

‘Een lesje geluk, dat is wat scholieren nu nodig hebben’, was de eenvoudige motivatie van de cabaretier om met deze tour in Coronatijd te starten. Zijn aanbod kwam dus precies op het juiste moment. De één noemt zoiets toeval, de ander een kwestie van geluk. Maar is dát wel waar geluk over gaat? Weijers: “Dat is precies waarom ik de masterclass heb ontwikkeld. Iedereen wil gelukkig zijn, maar wat geluk precies is, dat weet bijna niemand. Als ik aan het begin van de voorstelling vraag hoe mensen geluk definiëren, krijg ik honderd verschillende antwoorden. Voor iedereen is het weer anders.” 

Guido's gouden tip: "Wees waardevol!"

Luister de podcast op Spotify
Luister de podcast op Soundcloud 

Bekijk de video