24 december 2020 TECHNISCH WEEKBLAD: SAMENWERKING TUSSEN MKB EN TECHNISCH ONDERWIJS IS BELANGRIJK

Afbeelding-SEECE-2021

Ballard Asare-Bediako, programmalijnmanager bij SEECE, vertelt in het Technisch Weekblad over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. ‘In Nederland zijn veel baanbrekende innovaties afkomstig uit het mkb of innovatieve startups.’

Hoe leid je mensen op voor een sector die razendsnel verandert? Een sector die een transitie doormaakt en waarvan we niet weten hoe die er over tien jaar uitziet? Het Technisch Weekblad geeft een inkijkje in de manier waarop SEECE bijdraagt aan de energie-arbeidsmarkt.

In een interview vertelt Ballard Asare-Bediako, onderzoeker bij het Lectoraat Meet- en Regeltechniek op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en programmalijnmanager Onderzoek en Innovatie bij SEECE, over samenwerking tussen het onderwijs en bedrijven uit het SEECE-netwerk. Met een nadruk op kleinere bedrijven.

Bediako: 'Zonder kennis te delen over innovaties die over 10 jaar wel eens heel groot kunnen worden, kunnen wij niet de mensen opleiden die straks met die technologie moeten werken. Met meer samenwerking tussen mkb, startups en scholen kun je dat doorbreken. Daar ligt denk ik een strategisch maatschappelijk belang waar ieder zijn rol in moet spelen.'

Lees het artikel op de website van het Technisch Weekblad.