25 juni 2020 Interview Katapult: scherpe focus SEECE werpt vruchten af

Afbeelding-SEECE-2021

Het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise is betrokken bij projecten in de Meerjarige Missiegedreven Innovatieprogramma’s, een subsidieregeling die gekoppeld is aan het Klimaatakkoord. Programmamanger Tinus Hammink vertelt in een interview met Katapult hoe SEECE in deze positie kwam.

‘Elkaar leren kennen, een netwerk opbouwen en elkaars belangen behartigen is intensief en dat kost echt heel veel tijd. Daar hebben wij flink in geïnvesteerd en op een gegeven moment betaalt zich dat uit’, zegt Hammink in een interview met Katapult. ‘Bij alles wat we aanpakken stellen we onszelf de vraag: draagt het bij aan betrouwbare, betaalbare en duurzame energie? Dat is een hele scherpe focus.’

Die scherpe focus heeft het SEECE-netwerk veel gebracht. Bijvoorbeeld een forse groep onderzoekers die zich richt op betrouwbare en betaalbare duurzame energie, een lectoraat dat gesponsord wordt door hoogspanningsnetbeheerder TenneT, een landelijke verbinding via het Lectorenplatform Energievoorziening in Evenwicht en meer. Lees verder op Wijzijnkatapult.nl.