Lectoraat EVVB

Slotsymposium onderzoeksproject ‘In Goeden Doen’

Drie getekende personen die zittend aan een tafel werken

Wordt de dialoog over goede zorg en ondersteuning voldoende gevoerd met mensen met een verstandelijke beperking, naasten en professionals samen? Een van de vragen bij het project ‘In Goeden Doen’. Benieuwd naar de uitkomsten en ervaren hoe het anders kan? Kom op 10 juni naar de slotbijeenkomst.

Het lectoraat Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking en onze partners zorgorganisaties Pluryn, Dichterbij, Zozijn, Siza, Cello en de BPSW, geloven dat mensen met een verstandelijke beperking, naasten en professionals vaker gezamenlijk betrokken moeten worden bij morele reflectie. Door middel van waarderend onderzoek en -ontwerp hebben we samen met mensen met een verstandelijke beperking, naasten, zorgprofessionals en onderzoekers  gezocht naar geschikte uitwisselings- en ervaringsvormen.

Tijdens het onderzoek ontdekten we dat andere vormen van dialoog over goede zorg en ondersteuning nodig zijn om gezamenlijk en gelijkwaardig te kunnen reflecteren op goede zorg. Op 10 juni vertellen we je alles over de 5 verschillende wegen die ervoor zorgen dat gezamenlijke morele reflectie in de praktijk anders kan. En we gaan met elkaar aan de slag om dit uit te proberen zodat je na deze bijeenkomst meteen aan de slag kunt met deze kennis.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Programma

  1. 18:00

    Ontvangst met soep en broodjes

  2. 18:30

    Plenair gedeelte

    • Opening en uitreiking Handreiking ‘Samen doen we het anders – Doe je mee?’
    • Op creatieve wijze presenteren we de inhoud en resultaten van het onderzoeksproject ‘In goeden doen
    • In gesprek met Jac. de Bruijn, medeauteur van het boek ‘Op je blauwe ogen’ (De Bruijn, Coolen & Doevendans, 2020)
  3. 19:30

    Aan de slag met het eindproduct

    Tijdens het onderzoek ontwikkelden we andere vormen voor gezamenlijke morele reflectie. Deze vormen hebben we nu gebundeld in een waaier. In subgroepen ga je aan de slag met een van de vormen uit de waaier. Zo krijg je een idee van hoe je, na afloop van deze bijeenkomst, zelf de waaier kunt toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor partners van het lectoraat EVVB uit het werkveld, onderzoek en onderwijs. Zoals mensen met een (verstandelijke) beperking, ervaringsdeskundigen, professionals,  docenten, onderzoekers en studenten, bestuurders maar ook zeker betrokken familieleden en vrienden.

Aanmelden en locatie

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst via de button bovenaan de pagina. Het evenement vindt plaats op de HAN Campus, locatie Kapittelweg 33, ruimte A.005.

Meer weten?

Wil je meer weten over het lectoraat of over deze bijeenkomst? Neem dan contact met ons op via: communcatie.amm@han.nl

Over het lectoraat

Verbeteren van een betekenisvolle verbinding met mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten, daar doet het Lectoraat Ethiek van Verbinding met mensen met een Verstandelijke Beperking (EVVB) onderzoek naar. Wil je meer weten over onze expertise of het onderzoek dat we doen? Ga dan naar de website van ons lectoraat via onderstaande button.

twee mensen op blauwe bank