Seksualiteit: wensen en grenzen

Themadag Pedagogiek leerjaar 3

student maakt hartje met haar handen

“In het kader van beroepsontwikkeling van 3e-jaars studenten organiseert HAN Pedagogiek jaarlijks een themadag. Op maandag 11 maart 2024 worden studenten, docenten en voor enkele lezingen praktijkbegeleiders ondergedompeld in kennis en vaardigheden rondom het pedagogische thema: “Seksualiteit”.

Tijdens de online themadag van de opleiding Pedagogiek op maandag 11 maart 2024 zetten we het thema seksualiteit stevig op de kaart. Een thema waar ieder mens en ook iedere pedagoog mee te maken heeft. De titel van de themadag is;

Seksualiteit; wensen en grenzen
Wensen en grenzen; ken jij ze van jezelf als mens en als professional? En sta jij erbij stil wat de betekenis ervan is voor jouw werk en doelgroep? Weet jij hoe ten aanzien van dit thema te handelen in verschillende situaties in je aankomende beroep? Praat jij erover met collega’s? En ken je het beleid op je huidige praktijkplek in deze? Op deze dag belichten we zowel de ontwikkelingsgebonden als de probleemgebonden kanten van dit thema. De dag start met een interessante lezing waarna er in workshops verder gewerkt kan worden aan professionalisering. Zelf kies je uit het aanbod van workshops welke op dit moment voor jouw ontwikkeling relevant zijn. 

Vanzelfsprekend wordt op de hele dag rekening gehouden met ieders grenzen en de mogelijke gevoeligheid rondom dit thema. Enkele vertrouwenspersonen van HAN zijn die dag beschikbaar, zij zullen zich in de ochtend aan jullie voorstellen. Wil je nu al contact met een van hen opnemen, kijk dan op Insite
 
Is deze dag verplicht?
Om deze dag te kunnen volgen ben je vrij geroosterd van stage. Je praktijkplek is hiervan op de hoogte. Je aanwezigheid wordt verwacht en aan alle voorwaarden om aanwezig te kunnen zijn lijkt hierbij te zijn voldaan. Mocht je wegens omstandigheden toch niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan aan bij je coach.
  
Voor wie?
De lezing is ook toegankelijk voor de praktijkbegeleiders, hiervoor kunnen ze in februari aanmelden zodat ze de link naar de livestream ontvangen. De workshops zijn alleen voor studenten.

Meer informatie?
Meer informatie over de online themadag volgt de komende tijd via de coaches, teams en mail. Je ontvangt eind januari een bericht krijgen over hoe je je kunt aanmelden voor de workshops. Houd je zelf ook de site in de gaten? 
 
Organisatie Themadag
Joost van Deelen
Lotte Abeling

Programma

09.00-09.15  Welkom en toelichting programma 
09.15-10.15  Lezing door Leony Coppens
10.30-10.45  Pauze
10.45-11.45  Workshop ronde 1
11.45-12.15  Pauze 
12.15-13.15  Workshop ronde 2
13.30-14.00  Gezamenlijke afsluiting  

Welke kies jij? 

De workshops