Masterclass Smart Energy Hubs

Smart Energy Hub Masterclass

Smart Energy Hubs vormen een essentieel onderdeel van de energie-infrastructuur van de toekomst. Bij het ontwikkelen van een Smart Energy Hub komt echter veel kijken, zowel op technologisch, organisatorisch, juridisch als financieel gebied.

Op verschillende pilotlocaties wordt momenteel veel kennis vergaard, met name op het gebied van de organisatie van zo’n Smart Energy Hub. In deze masterclass komen de organisatorische aspecten aan de orde vanuit twee praktijkcasussen.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Connectr - Shared Office
Industriepark Kleefse Waard (IPKW)
Westervoortsedijk 73, Arnhem

Deelname
€ 395,-

Het huidige energiesysteem zal voor de energietransitie een metamorfose ondergaan. Van een centraal gestuurd systeem, gebaseerd op fossiele brandstoffen, met gescheiden infrastructuren voor elektriciteit, gas en transportbrandstoffen, naar een duurzaam energiesysteem, dat wordt gevoed vanuit gedistribueerde, decentrale opwekfaciliteiten, gebruikmakend van hernieuwbare bronnen.

Hoe zo’n decentraal energiesysteem ofwel een Smart Energy Hub eruit ziet, is afhankelijk van meerdere factoren. Smart Energy Hubs hebben betrekking op zowel het private (lokale) als gereguleerde (landelijk) elektriciteitsnet, kunnen een veelvoud aan producenten en afnemers omvatten, bestaan uit een combinatie van meerdere (geïntegreerde) technieken en vragen om samenwerking van partijen met uiteenlopende ambities en werkwijzen.

Ben je betrokken bij of geïnteresseerd in ontwikkelingen in de regio én daarbuiten? Neem dan deel aan deze masterclass om je kennis, inzicht en netwerk uit te breiden. Meld je aan via de button bovenaan de pagina.

Programma

09.00u  Inloop en welkom
09.30u Introductie en setting the scene: Robert-Niels van Droffelaar en Miloš Bunda vertellen over het hoe, wat en waarom van Smart Energy Hubs.
10.45u Pauze
11.00u Praktijk casus 1: Schiphol Trade Park door Bart Blokland.
12.15u Lunch
13.00u Praktijk casus 2: Smart Energy Hub Zwolle Noord (SZN) door Maarten Epema. Bottom-up ontwikkeling van een Smart Energy Hub.
14.30u Pauze
15.00u Inzicht in de beschikbaarheid en het gebruik van tooling om de Smart Energy Hub te organiseren, onder andere door middel van toelichtingen vanuit project EIGEN en andere praktijk ervaringen.
16.30u Ruimte voor vragen en vervolgens borrel
17.00u Einde

 

Sprekers

  • Bart Blokland, Smart Energy Hub regisseur bij Schiphol Trade Park (3VAS)
  • Maarten Epema, Smart Energy Hub Regisseur SZN
  • Robert-Niels van Droffelaar, Business Developer Energie bij Oost NL en kernteam lid van Connectr
  • Miloš Bunda, Technical Lead SIGOHE MOOI EIGEN project

Verdere informatie