Week tegen Armoede 2023 Lunchsessie: verander je perspectief door met de doelgroep in gesprek te gaan

31045 Studenten close up lunch aan tafel+F7:F117

Verander je perspectief; de doelgroep in ‘the lead' door het gesprek aan te gaan. Hoe pak je gezondheidsverschillen aan? Door achterliggende problematiek is dat complex. Tijdens de lunchsessie leer je meer over de dialoogmethodes Photovoice en Structured Interview Matrix (SIM).

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Over de lunchsessie

Armoede en daarmee minder kansen op gezondheid en welbevinden en toegang tot passende ondersteuning, zorg en voorzieningen gaan hand in hand. Helaas een hardnekkig gegeven en nog steeds actueel. De aanpak van gezondheidsverschillen is complex, mede door de achterliggende problemen. 

Het vinden van kansen en mogelijkheden, samen met de mensen waar het om gaat, vraagt om een verandering van perspectieven en systemen. Onderzoekers ontwikkelden een dialoogmethode waarbij een grotere groep deelnemers (zoals bewoners, burgers en cliënten) met elkaar in gesprek gaan en waarbij iedere stem gehoord wordt. Ze gingen in gesprek over:

  • ervaringen en belevingen,
  • wat hen beweegt,
  • wat zij belangrijk vinden en
  • kansen en mogelijkheden die ze (wel) zien. 

Dat legt de basis om samen met de doelgroep een aanpak te ontwerpen die voor hen betekenisvol is.

Tijdens deze sessie worden de dialoogmethodes Photovoice en SIM verder toegelicht en elementen ervan toegepast. De methoden kun je inzetten om het perspectief van bewoners, burgers en cliënten op hun gezondheid in beeld te krijgen.

Kom jij ook? 

Doelgroep

De lunchsessie 'verander je perspectief door met de doelgroep in gespreek te gaan' is interessant voor studenten, professionals, beleidsmakers en onderzoekers uit de domeinen zorg, welzijn, sport, maatschappelijke dienstverlening, preventie/gezondheidsbevordering en lokaal gezondheidsbeleid. Let op er is maximaal plek voor 40 deelnemers! 

Door wie?

De lunchsessie wordt verzorgd door Gwendolijn Boonekamp hoofddocent/onderzoek en Jan Bouwens. Gwendolijn is hoofddocent/onderzoeker en Jan Bouwens is teamregiseur. Beiden zijn verbonden aan aan het teamleider Expertiseteam Vitaliteit van de Academie Sport en Bewegen (HAN).

Meer weten?
 

Week tegen Armoede 2023

De lunchsessie is een initiatief van de  Academie Sport en Bewegen én onderdeel van de Week tegen Armoede 2023, samen tegen armoede. Leer van elkaar, discussieer en kom in actie. Waarom de Week tegen Armoede? Omdat jouw inzet verschil maakt. Dus, doe jij mee? Bekijk het programma op de speciale pagina over de Week tegen Armoede

322393 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.
Contact
 

Stel je vraag

Initiatiefnemers van de Week tegen Armoede 2023 zijn de Zorgalliantie, de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen en de Academie Mens & Maatschappij. Voor vragen over het programma van de week of het symposium Kinderarmoede kun je contact opnemen met ons via: communicatie.amm@han.nl

Wil je jouw verhaal met ons delen? Ook dat kan via onderstaande button! 

53265 Ivakanka en Anouk helpen bij balie open avond