Workshop Digital Twin: functioneel ontwerp

285928 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Varex medewerker Sjoerd Hermsen
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Wat is er nodig om een goede start te maken met Digital Twin en uit welke onderdelen bestaat een Digital Twin ontwerp? Leer het in deze workshop!

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 26
Arnhem

Deelname
Deelname aan deze workshop kost €150,00, dit is inclusief een kleine maaltijd.

Digital Twin mogelijkheden voor jouw bedrijf

In deze workshop onderzoeken we samen de mogelijkheden van Digital Twin voor jouw bedrijf . Een Digital Twin kan je zien als een zwarte doos en deze doos voert een aantal functies uit zoals bijvoorbeeld het volgen en analyseren van een productieproces. Als je deze zwarte doos een stukje openmaakt, zitten hier onderdelen in (functionele componenten) die samen zorgen dat de Digitale Twin werkt. De vraag is welke functionele componenten zitten er dan in een Digital Twin en hoe kan je deze gebruiken? Deze vraag is een belangrijk onderdeel van deze workshop.

Belang van een goede start

Al deze onderdelen ontwikkel je niet in één keer, dit is een traject dat je bedrijf stap voor stap moet doorlopen. Je bouwt de Twin als het ware op. Een vraag die we in deze workshop behandelen is: hoe ontwikkel je een Digital Twin in de tijd? Samen met andere deelnemers vanuit maakbedrijven ga je aan de slag. Onder begeleiding van HAN-docenten nemen we door wat nodig is om een goede start te maken met de digitale technologie van digital twinning. Welk businessdoel moet de Digital Twin dienen, welke data is hiervoor nodig en uit welke componenten is het Digital Twin ontwerp opgebouwd?

Wat neem je mee naar huis?

Een uitgewerkt overzicht met:
1) het doel van de Digital Twin;
2) inzichten in de componenten waaruit een Digital Twin is opgebouwd;
3) wat nodig is om deze componenten te ontwikkelen.

Voor wie?

DGA (directeur-grootaandeelhouder), management en/of strategisch adviseurs/projectleiders van bedrijven die beginnen of al bezig zijn met digitalisering.

Fieldlab Digital Twin en Smart Makers Academy

Deze workshop wordt georganiseerd vanuit het fieldlab Digital Twin in samenwerking met de Smart Makers Academy. De workshop is onderdeel van een reeks trainingen. Om zo snel en goed mogelijk stappen te maken bevelen wij de gehele reeks aan. Het is ook mogelijk om een individuele workshop te volgen. Bekijk in de HAN agenda het volledige aanbod van Digital Twin workshops of bezoek de website van Smart Makers Academy.

9efd64ac-0cf1-11ee-91ee-02565807075b Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.