Workshop Digital Twin: digitale strategie

285928 De HAN lanceert eind juni de Technohub Digital Twin, samen met een aantal bedrijven en het Graafschapcollege. Varex medewerker Sjoerd Hermsen
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Wat zijn belangrijke kernpunten voor een digitaliseringsstrategie van een bedrijf? Hoe kom je tot een gedegen visie? Leer het in deze workshop!

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Varex Imaging Nederland
Fabriekstraat 41
Doetinchem

Deelname
Deelname aan deze workshop kost €150,00, dit is inclusief een kleine maaltijd.

Digital Twin als onderdeel van strategie

Een Digital Twin klinkt mooi en spannend, maar is slechts een middel om beter te produceren, onderhoud te doen of je product te ontwikkelen. Een Digital Twin is onderdeel van een visie over de digitalisering van je bedrijf. Pas als je weet wat je op langere termijn wil bereiken met digitale middelen (waar onder Digital Twin) dan pas heeft de inzet toegevoegde waarde . Digital Twin is onderdeel van een digitaliseringsstrategie.

Aan de slag met future probing

In deze workshop komen we samen tot het formuleren van belangrijke kernwaarden voor een digitaliseringsstrategie van een bedrijf. Dit doen we aan de hand van future probing. Eerst stellen we ons een langetermijntoekomst voor, oftewel het ‘luchtkasteel’. Van daaruit kijken we naar wat nodig is (de requirements) in het eerste en tweede jaar. Zo komen we tot de benodigdheden voor wat we de komende jaren gaan ontwikkelen, met een lange termijnblik als uitgangspunt. Langs de lijnen smart manufacturing, smart products, smart working, en smart supply chain bekijken we welke aspecten voor jouw bedrijf de meeste aandacht verdienen in het eerstvolgende jaar.

Wat neem je mee naar huis?

Een roadmap waarin de kernstappen voor het eerste jaar met betrekking tot digitalisering zijn gebaseerd, én het luchtkasteel waarin beschreven staat hoe de digitalisering binnen jouw bedrijf er over tien jaar uit ziet.

Voor wie?

DGA (directeur-grootaandeelhouder), management en strategisch adviseurs/projectleiders van bedrijven die beginnen of al bezig zijn met digitalisering.

Fieldlab Digital Twin en Smart Makers Academy

Deze workshop wordt georganiseerd vanuit het fieldlab Digital Twin in samenwerking met de Smart Makers Academy. De workshop is onderdeel van een reeks trainingen. Om zo snel en goed mogelijk stappen te maken bevelen wij de gehele reeks aan. Het is ook mogelijk om een individuele workshop te volgen. Bekijk in de HAN agenda het volledige aanbod van Digital Twin workshops of bezoek de website van Smart Makers Academy.

9efd64ac-0cf1-11ee-91ee-02565807075b Smart Region digital twin bij Varex Imaging. Dit betreft een calibratie handeling van de paddle welke gebruikt wordt voor borstonderzoek.