Inspiratiebijeenkomst zichtbaar maken wat werkt

427880 Project Zichtbaar maken wat werkt van HAN Lectoraat Ethiek van Verbinding voor mensen met een verstandelijke beperking

Professionals kennen het belang en de complexiteit van samenwerken in de driehoek van cliënten, naasten en professionals. Bij het project 'Zichtbaar maken wat werkt' gaan we op zoek naar positieve ervaringen. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst op 6 maart 2023 delen we onze bevindingen.

Het project 'Zichtbaar maken wat werkt' is twee jaar geleden gestart. In de tussentijd hebben we veel informatie vergaard en onderzoek gedaan. We zagen op de woonvormen en in de organisaties prachtige momenten van verbinding en samenwerking voorbij komen. Deze momenten hebben we met onze onderzoeksresultaten gebundeld tot een interactieve inspiratiebijeenkomst. Ben jij erbij?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN
Groenewoudseweg 1
Nijmegen

Programma Inspiratiebijeenkomst

 1. 11:45

  Ontvangst & Registratie

  Vanaf 11.45 uur ontvangen we je in de centrale hal van ons gebouw aan de Groenewoudseweg. Daar verwijzen we je naar de juiste locatie voor de inspiratiebijeenkomst. 

 2. 12:00

  Lunch

  Tijdens de lunch kun je de eerste inspiratie op doen met de 'expositie van verbeeldingen van mooie momenten'. Deze momenten zijn gemaakt bij Siza, Dichterbij, Zozijn en Pluryn.

 3. 13:00

  Opening en delen van mooie momenten

  Na de opening delen we inspirerende momenten/voorbeelden van samenwerking tussen bewoners, begeleiders en naasten op de woonvormen.

 4. 14:00

  Workshop: Zintuigenlabo door ervaringsdeskundigen

  Een ervaringsdeskundige neemt ons mee in de wereld van de zintuigen met behulp van verschillende oefeningen.

 5. 14:45

  Workshop: Werken met je zintuigen 'snoezelen 2.0'

  De Sneeuwheide (Dichterbij) laat ons zien en ervaren hoe zij snoezelen op de Sneeuwheide.

 6. 15:30

  Gezamenlijke nabespreking en afsluiting

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor professionals van de samenwerkingpartners van dit project, Zozijn, Dichterbij, Siza, Cello en Pluryn. Maar ook andere professionals uit zorg en welzijn, studenten en docenten zijn welkom! Vergeet je vooral niet aan te melden (deelname is gratis)! 

Meer informatie & contact

Meer informatie over het project 'Zichtbaar maken wat werkt'. Wil je meer weten over de inspiratiebijeenkomst of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via: communicatie.amm@han.nl

Lectoraat
 

Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking

Wij doen onderzoek naar het verbeteren van een betekenisvolle verbinding met mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Dit doen we met partijen uit het werkveld. We bekijken vooral hoe normatieve professionalisering van beroepskrachten kan bijdragen aan ondersteuning van deze groep.

Sociaal ontwerp, Sanneke Duijf