(Digi)taal toegankelijke toekomst: bouw je mee?

246948 Illustratie focus Health
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Gelijke toegang tot informatie en voorzieningen rondom gezondheid, voor elke Nederlander. Bij de HAN werken we hieraan door alle expertise samen te brengen in een van de thema’s van Fair Health. Benieuwd voor wie we dat doen en waarom dat zo belangrijk is? Kom naar dit dialoogcafé.

Ontoegankelijkheid wordt een probleem als iemand door onbegrijpelijke informatie goede zorg misloopt. Precies daarover gaat het Fair Health-themateam Toegankelijke informatie en voorzieningen zich buigen.
Hoe herken je als professional iemand met verminderde gezondheidsvaardigheden en hoe ga je daar mee om? Hoe kun je als professional voor begrijpelijkere informatie zorgen? Wat zijn de ervaringen van mensen die met onbegrijpelijke taal en ontoegankelijke zorg te maken hebben gehad? 
Die onderwerpen komen aan bod in het interactieve dialoogcafé '(Digi)taal toegankelijke toekomst: bouw je mee?'. Naast dat ervaringsdeskundigen hun verhaal met jou delen, maak je ook kennis met 3 HAN-projecten op dit onderwerp:
 
- VR simulatie herkennen laaggeletterdheid (lees meer)
- Toegankelijke informed consent brieven voor onderzoek (lees meer)
- Terugvraag (Teach-back) methode (lees meer)

 

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en voor interessante gesprekspartners, met en zonder ervaringskennis.
Kom je ook? Meld je nu aan.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Bisschop Hamerhuis
Verlengde Groenestraat 75
Nijmegen

Lees het interviewEls van der Pool - themaleider Toegankelijke informatie en voorzieningen

"Sociaaleconomische gezondheidsverschillen? Die wil je juist voorkomen en verkleinen. Toegankelijke informatie en betere voorzieningen kunnen samen een radertje vormen in het geheel aan oplossingen om die verschillen de wereld uit te helpen.”

 

404338 Lector Els van der Pool

FocusgebiedFair Health - Sociaal

Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter en voelen zich minder gezond. Daar willen we met Fair Health - Sociaal verandering in brengen. Hoe? Door in onderwijs en onderzoek aandacht te vragen voor die verschillen. We verbinden alle kennis die de HAN in huis heeft en betrekken partners uit de praktijk. Samen kunnen we verschil maken.

Health vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN