Winkelstraat Nijmegen

Robin Smits is ervaringsdeskundige bij het leeratelier Jongeren, Inclusie en Participatie (JIP) van de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen. In deze keynote speech van de Week van de Inclusie geeft Robin zijn visie op het concept 'inclusie'.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Robin en zijn verhaal

Robin werkt als Ervaringsdeskundige bij het Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit van de HAN. Hij volgde een opleiding om zijn ervaringen – onder meer uitsluiting op jonge leeftijd, uitval vanwege depressie en gediagnostiseerd autisme - in te zetten als professional. Hij helpt zijn collega’s door een ander perspectief te bieden tijdens het onderzoek.

In deze keynote speech maakt Robin gebruik van zijn eigen ervaringen en zijn kennis vanuit de geschiedenis en filosofie. De scherpe randen wil Robin niet ontkennen of uit de weggaan, liever geeft hij een voorstel en antwoord op de vraag: 'Hoe nu verder?'.

311622 Onderzoek onderzoeker Robin Smits

Locatie en aanmelden

Deze keynote speech vindt plaats in de open ontmoetingsruimte van de Kapittelweg 33 op de begane grond achterin de D-vleugel. Aanmelden is niet nodig, sluit aan als dit onderwerp jouw interesse heeft of wekt!

7-10 november 2022Week van Inclusie

Deze keynote speech is onderdeel van de Week van Inclusie op de HAN. Kan iedereen mee doen aan de maatschappij op een manier die past? Wanneer wel en wanneer niet? Wat vind jij? Is de HAN inclusief? We organiseren de Week van Inclusie om samen het gesprek aan te gaan over inclusie. Want inclusie verdient onze aandacht, doe en praat mee in deze week!

451182 Handen in een kring vormen samen een ster. metafoor voor inclusie