Campustheater: 'Verslaving' een theatercollege met Thomas Knuijver

428570 Thoman Knuiver voor voorstelling Campustheater

In dit theatercollege gaat dr. Thomas Knuijver in op vragen rondom de verslavingszorg. Hoe kijken we aan tegen verslaving als ziektebeeld?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Over het theatercollege

Al enkele jaren zendt RTL 4 het programma ‘Verslaafd’ uit. Het onderwerp staat volop in de belangstelling. In dit theatercollege gaat dr.Thomas Knuijver in op vragen rondom de verslavingszorg. Hoe kijken we aan tegen verslaving als ziektebeeld? Welke vroege verschijnselen zijn er, zodat je tijdig kunt voorsuierbuijkomen dat het mis gaat? Wie lopen er risico om verslaafd te raken? En als iemand verslaafd is, wat kun je er dan aan doen? Verslaving is een complexe samenhang van problemen op psychisch, lichamelijk en sociaal vlak. De uitdaging om dit te helpen oplossen ligt in goede samenwerking tussen de patiënt, zijn naasten en zorgverleners. 

Over Thomas

Thomas Knuijver is verslavingsarts/daklozenarts en hoofddocent verslavingsgeneeskunde, daarnaast is hij onderzoeker bij het Nijmegen Institute for Science Practitioners in Addiction.

Meer over het Campustheater

Het theater is er voor studenten, medewerkers van de HAN. Maar ook belangstellenden van buiten de HAN zijn van harte welkom.
Mede namens de Academie Mens en Maatschappij, het steunfonds van de HAN en de medewerkers van het Campustheater, wensen we je bijzondere theateravonden!

HAN campustheater