Werkveldconferentie pedagogiek All inclusive: Hoe inclusief ben jij?

237733 twee mensen op blauwe bank

Inclusie gaat over het meedoen en erbij horen van mensen. De samenleving moet openstaan voor iedereen. Dat gaat niet altijd vanzelf, je moet erin geloven en er actief aan werken. Tijdens deze werkveldconferentie ontmoeten onderwijs & praktijk elkaar in waardevolle gesprekken over dit thema.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Deelname
Gratis

Thema van de dag

Inclusie gaat over het meedoen en erbij horen van mensen. De samenleving moet openstaan voor iedereen. Iedereen moet mee kunnen doen en iedereen hoort erbij. Dat gaat niet altijd vanzelf, je moet erin geloven en er actief aan werken. Tijdens deze werkveldconferentie ontmoeten onderwijs & praktijk elkaar in waardevolle gesprekken over dit thema. Studenten en professionals die elkaars kijk scherpen vanuit verschillende perspectieven.

 

Aanmelden
 

Ben jij erbij?

Jouw ervaringen als professional geven onze eerstejaars studenten de gelegenheid te ontdekken welke richting van het brede werkveld hen aantrekt. We bieden je een boeiende virtuele netwerkdag en interessante lezingen. De dag is bovendien geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). En, het gemak van online: je kunt vanaf je pc of laptop vanuit huis deelnemen via de Teams links. 

Ben je eerstejaars pedagogiek student? Dan hoef je je niet aan te melden voor dit evenement.

 

gehandicapt kind in een rolstoel buiten ontspannen samen met een verzorger
In aanvraag 

Accreditatie

Voor de werkveldconferentie zijn er 3 accreditatiepunten aangevraagd en toegekend door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Geef bij je aanmelding je registratienummer aan ons door. Dan zorgen wij dat de punten worden bijgeschreven. 

Programma

 1. 09:15

  Welkom en toelichting programma

 2. 09:30

  Keynote door Meike Heessels

  ‘Wat vraagt inclusief werken van je als toekomstig professional', aan de hand van praktijkvoorbeelden uit het project Verbeelding van het goede leven, een project van het lectoraat Ethiek van Verbinding met Mensen met een Verstandelijke Beperking.

 3. 10:00

  Parallelsessies ronde 1

  Kennismaken met professionals uit het werkveld 

 4. 10:45

  Parallelsessies ronde 2

  Verdieping met professionals op het thema inclusie 

 5. 11:15

  De stem van de ervaring

  Wie zouden beter kunnen helpen inclusie en participatie te versterken dan jongeren en professionals die ermee te maken hebben gehad? We grijpen de kans om met hen in plaats van over hen te praten. 

 6. 12:15

  Plenaire afsluiting

Meer weten? 

Contact

De organisatie van de werkveldconferentie wordt gedaan door de voltijd opleiding Pedagogiek.Wil je meer weten over ons of heb je een vraag over de werkveldconferentie? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar communicatie.amm@han.nl