Webinar  Houvast in het sociaal werk, hoe dan?

bijeenkomst wijkatelier lindenholt- groep aan tafel docente in het midden

Iedere werkdag denk je als sociaal werker na over de vraag hoe je handelt. Doe je dit op individueel, collectief of maatschappelijk niveau? De keuzes die je daarbij maakt zijn niet alleen van belang voor het welzijn van inwoner(s) en gemeenschappen, maar ook voor het verantwoorden van jouw werk.

Wanneer er bijvoorbeeld armoedeproblematiek speelt, kun je interventies doen op zowel individueel, collectief als op maatschappelijk niveau. Waar kies je voor, en hoe onderbouw je je keuzes?

Tool en e-learning

Er is nu een praktische tool en e-learningmodule die jou als sociaal werker helpt bij het in kaart brengen van mogelijke interventies en houvast biedt bij het maken van een keuze op welke niveau(s) je welke interventie(s) inzet. En dat draagt weer bij aan het verantwoorden van je werk. De tool en e-learningmodule zijn twee concrete resultaten van een tweejarig praktijkonderzoek Sociaal Werk op Alle Niveaus dat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Movisie en zes sociaal werkorganisaties samen hebben uitgevoerd.  

281057 Logo van movisie

Webinar

In deze webinar op dinsdag 15 en 29 maart 2022 van 16.00-17.00u nemen we sociaal werkers en docenten van sociaal werk-opleidingen mee in hoe de tool en e-learning er uit zien en hoe je ermee kunt werken in het werkveld en onderwijs

De webinars vinden plaats op:

  • Op dinsdag 15 maart 2022 van 16.00-17.00 uur voor sociaal werkers, meld je aan
  • Op dinsdag 29 maart 2022 van 16.00-17.00 uur voor docenten, meld je aan