358709 beeld uitnodiging installatie Eric Velleman

Op woensdag 25 mei vindt de installatie plaats van Eric Velleman tot bijzonder lector Inclusive Digital Design & Engineering. De titel van zijn installatie is: Accessibility Agents and the future of Inclusive Digital Design and Engineering.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 26
Arnhem

Deelname
Gratis

Meer informatie & aanmelden

De bijeenkomst is in het Engels en wordt ondertiteld. Voor meer informatie en aanmelden verwijzen wij u naar onze Engelstalige pagina.

bijzonder lector Eric Velleman

Eric Velleman (1960) is een gedreven onderzoeker en heeft de afgelopen 20 jaar een groot internationaal netwerk binnen het vakgebied inclusive digital design & engineering opgebouwd. Hij deed onderzoek naar de implementatie van digitale toegankelijkheid binnen van Nederlandse gemeenten en promoveerde op dit onderwerp aan de Universiteit Twente in 2018. Velleman heeft meerdere onderzoeken uitgevoerd naar digitale toegankelijkheid van onder meer de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en de zorg. Deze onderzoeken, in opdracht van onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken, College van de Rechten van de Mens en belangenorganisaties, werden besproken in de Tweede Kamer en in nationale media.

Naast zijn functie als bijzonder lector is Eric Velleman wetenschappelijk adviseur bij Stichting Accessibility en als innovatiedeskundige verbonden aan Bartiméus, de expertiseorganisatie voor mensen de slechtziend of blind zijn.

bijzonder lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering

We leven in een wereld waarin digitale hulpmiddelen een hoofdrol spelen en zich razendsnel ontwikkelen. Ze zijn van invloed op de manier waarop we werken, leren, reizen en winkelen. Maar wat als je door een (visuele) beperking moeilijk of niet mee kunt doen in de digitale samenleving? Het Bijzonder Lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering heeft de ambitie dat nieuwe media- en technologie-toepassingen toegankelijk worden voor mensen met een (visuele) beperking. Zo is iedereen in staat volledig te participeren in de moderne, digitale samenleving.

Het Bijzonder Lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering is gestart door de HAN en expertiseorganisatie Bartiméus. Zij ambiëren samen met financier Bartiméus Fonds met het bijzonder lectoraat een verbreding van digitale toegankelijkheid binnen het onderwijs, onderzoek en werkveld.