Webinar Digital Twinning technologie voor mkb

243971 Voorstelling van digital twin

Samen verleggen we grenzen met nieuwe technologie om te komen tot slimme bedrijven en een slimme regio. Digital twinning technologie is daar één van. In deze webinar wordt digital twinning toegelicht door HAN-projecten van Gerlinde Oversluizen en René Bakker samen met Varex Imaging en LAC.

Wat biedt digital twinning voor wie?

Voor de maakindustrie biedt digital twinning mogelijkheden voor het optimaliseren van productie, verbetering van producten en processen en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. Een digital twin is een virtueel model van een product of proces inclusief datakoppelingen tussen fysieke systemen en processen en het virtuele model. Toepassingen zijn er in de hele product life cycle en bijhorende processen (van programmering, ontwerp, fabricage, onderhoud tot sloop). Ontwikkeling en gebruik van digital twinning vereist  investeren in digitaliseren van de fabriek en trainingen van werknemers.

In dit webinar gaan we in op digital twinning. Na een uitleg van digital twinning aan de hand van het digital  factory HAN-project en een korte inleiding op de Technohub en Fieldlab Digital Twin in Oost Nederland, leggen Gerben Heideman van Varex Imaging en Ard Hofmeijer van  LAC de betekenis van Digital Twin uit voor het MKB.    

Programma

  • Welkom door Rard Metz, programmamanager Teqnow/ Koninklijke Metaalunie
  • Digital Twinning in de digital factory.
    HAN-Onderzoeker en projectleider digital factory Gerlinde Oversluizen 
  • Technohub en Fieldlab Digital Twin – digital twin in de maakindustrie
    HAN-Lector en projectleider Fieldlab en Technohub Digital Twin René Bakker
  • Voorbeelden uit de maakindustrie: toepassing van digital twin
    Gerben Heideman, directeur Varex Imaging en Ard Hofmeijer, directeur LAC

Samenwerkingspartners

Dit webinar wordt georganiseerd via Boost met de kernpartners Koninklijke Metaalunie / Teqnow, HAN, FME / A+O Metalektro en is mogelijk gemaakt door LAC,  Varex Imaging, Achterhoek Board en RCT Gelderland.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online