Boekpresentatie Waterval: ‘Leef jij nog?’ Kitty Trepels van Mil is kampioen chemokuren

254098 water, pier

In 2010 kreeg Kitty de diagnose borstkanker. Haar ex-huisarts weigerde haar, ondanks de oncologische familiegeschiedenis, jarenlang een mammografie van 168 Euro. Tien jaar later heeft Kitty 148 chemokuren ondergaan en kostte haar behandeling ruim twee miljoen euro.

Op 28 mei overhandigt auteur Kitty Trepels van Mil het eerste exemplaar van Waterval aan Hella de Jonge (documentairemaker) en Angela Maas (cardioloog) en Sasja Mulder (oncoloog).

Je kunt de boekpresentatie bijwonen via de livestream.
Start: circa 16.00 uur (tot 17.00). 

Kitty schrijft en speelt in deze periode diverse theatersolo’s in het land. De originele scripts zijn gebundeld in haar debuut Waterval, tien jaar leven met kanker. Haar ervaringen en visie op de zorg zijn scherp en authentiek. Haar openhartige verhaal geeft een indringend beeld wat leven met kanker vergt van de patiënt én haar omgeving. In het boek staan ook interviews met mensen om haar heen, zoals haar zusje Sandra en culturele collega’s Thijs van Leer en Huib Rooymans. Ze vertellen over hún beleving en vormen van troost en steun. Via QR-codes kunnen lezers liedjes uit de solo’s van o.a. Ramses Shaffy en Maarten Peters en de documentaire De slag om het Vrouwenhart van Hella de Jonge, waarin Kitty wordt gevolgd, opzoeken op YouTube.

Kitty beschrijft op geestige en soms schrijnende wijze situaties over de communicatie tussen arts en patiënt. ‘Waterval’ biedt daarmee artsen en verpleegkundigen inzicht hoe de communicatie tussen arts en patiënt goed kan verlopen.

Schenking
Het boek is mogelijk gemaakt met medewerking van HAN University of Applied Sciences en sponsors zoals Theaterburo Kracht van Beleving en ruim 190 deelnemers aan de crowdfundingactie. Een deel van dat bedrag wordt aangewend om de 75 inloophuizen voor kanker van IPSO een exemplaar te schenken.

Over de auteur
Kitty Trepels van Mil (1963) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Tussen 2006 en 2014 was ze docent aan de Frank Sanders Akademie voor musical theater en de Willem Nijholt Academie. Sinds 1998 tot heden is ze docent aan de HAN binnen de Academie Mens en Maatschappij. Ze is initiator en theaterprogrammeur van het Campustheater.

Aanbevelingen
‘In mijn televisiewerk heb ik geleerd dat mensen boven zichzelf uitstijgen als je ze oprecht geïnteresseerd interviewt en voor vol aanziet. Kitty laat zien hoe belangrijk dat ook is in de relatie tussen arts en patiënt.’ Joris Linssen, tv-maker

‘In Kitty`s verhaal zullen veel mensen zich herkennen, zoals mij overkwam toen ik haar op het podium haar heilloze tocht naar de huisarts zag verbeelden. Ze is het voorbeeld van wat er gebeurt als de ander je klachten niet serieus neemt. Ik bewonder de volharding waarmee Kitty haar ervaringen onder onze aandacht blijft brengen.’ Hella de Jonge, documentairemaker

Over de uitgever
Sparkle Auteurs is een nieuwe uitgeverij die auteurs stap voor stap begeleidt tot hun idee een boek is geworden.

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
Online

Deelname
Deelname is gratis.