Studiebegeleiding

Studeren doe je niet alleen! Als student kun je rekenen op goede begeleiding bij je deeltijd- of duale opleiding. Wij informeren je, begeleiden je en adviseren je bij je studie en je studievoortgang.

Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice

Een team van experts zet zich samen in voor 1 doel: jouw groei als student. Kunnen we je ergens mee helpen? Neem contact op met je studieloopbaanbegeleider!

Je 1e aanspreekpunt
 

De studieloopbaanbegeleider

Je studieloopbaanbegeleider (slb'er) is een studiecoach die jou begeleidt en helpt waar nodig. Hij of zij is je 1e aanspreekpunt als je vragen hebt over je studie. Maak er gebruik van! Wat kan je studieloopbaanbegeleider bijvoorbeeld voor je betekenen?

 • Een paar gesprekken per jaar met je voeren over je studievoortgang; 
 • Met je meedenken als er persoonlijke problemen zijn die je bij je studie belemmeren of je met andere vragen zit; 
 • Je doorverwijzen naar de juiste persoon met wie je je vraag/behoefte verder kunt bespreken. 
65792 studente luistert naar docent twee gesprek
Andere vragen?
 

HAN Student Support Center

Voor algemene vragen kun je terecht bij het Student Support Center. Denk aan vragen over:  

 • Studiekeuze en doorstuderen
 • Studievaardigheden, taalvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling
 • Studieswitch of vertraging
 • Psychologische hulpverlening
 • Studeren als topsporter
 • Studeren met een functiebeperking
 • Wettelijke en hogeschoolregelingen en bezwaar-/beroepsprocedures; 
 • Studiefinanciering en financiële regelingen. 
c0ba83f6-0cf4-11ee-b034-02565807075b Twee projectleiders van het Centrum Meervoudige Waardecreatie zijn met elkaar in overleg, met een laptop in de hand.
Spijker je kennis bij 

Training en coaching

Behalve begeleiding en advies bij je studie biedt het Student Support Center trainingen, workshops en coachingstrajecten aan voor alle studenten van de HAN. Het aanbod is gericht op ontwikkeling van opleidings- en vakoverstijgende vaardigheden die bijdragen aan je studiesucces en persoonlijk welzijn. Naast het aanbod van je opleiding krijg je zo de mogelijkheid om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling.

Podcast: voorbeelden uit de praktijk

Welke begeleiding kun je verwachten als je gaat studeren bij de HAN? En hoe kun je die gebruiken om je deeltijdstudie succesvol af te ronden en je je verdere loopbaan te blijven ontwikkelen? Bekijk de 2 podcasts over alle mogelijkheden. Van balans tussen werk en privé, omgaan met druk tot goed kunnen plannen en schrijven.

Pesten of racisme? 

Spreek erover met een vertrouwenspersoon

Krijg je binnen de HAN te maken met pesten, intimidatie of racisme? Dan kun je terecht bij een van onze vertrouwenspersonen, die ook onderdeel uitmaken van dit netwerk van experts. 

Meer weten? 

Bekijk het hele aanbod

Ben je benieuwd naar ons hele aanbod? Ga snel naar Insite (toegang voor studenten). Op Insite vind je ook alle contactgegevens.