Engineering en Automotive

Studenten Engineering en Automotive voeren tijdens hun studie verschillende opdrachten uit. Naast stage- en afstudeeropdrachten zijn dat ook projecten in het onderwijs, waarbij gebruik wordt gemaakt van vragen uit de praktijk.

34626 Studenten praten in gang bij Engineering

de wereld van morgen
 

Samenwerken

Technische ontwikkelingen gaan vliegensvlug. Om vandaag te werken aan het opleiden van professionals voor de wereld van morgen is samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en ondernemingen van groot belang. Wilt u als ondernemer een duurzame relatie aangaan met de HAN en jaarlijks studentenopdrachten inbrengen, kunt u stagiaires gebruiken, heeft u een werkplek voor een deeltijdstudent of bent u op zoek naar afstudeerders? Kijk hieronder naar de mogelijkheden in samenwerking met de Academie Engineering en Automotive.

364819 5 mensen aan een houten tafel draaien aan grote radars. Samenwerken. Seece
multidisciplinair
 

Studenten projecten

Een belangrijk onderdeel in het curriculum van onze opleidingen zijn projecten. Studenten werken vanuit hun eigen discipline in bi-disciplinaire of multidisciplinaire groepen samen met studenten uit andere opleidingen. Gedurende de opleiding kennen deze projecten een toenemende complexiteit, realiteit en multidisciplinariteit.

Projecten met studenten waarbij wordt samengewerkt tussen onderwijs, bedrijven en lectoraten, vind je in het 2e en 3e jaar van de opleiding. Een project heeft een doorlooptijd van 20 weken. Iedere projectgroep bestaat uit 5 à 6 studenten. Zij kunnen gemiddeld 20 uur per week aan het project besteden.

Voor studenten zijn projecten extra interessant als ze een hoge realiteitswaarde hebben en vanuit het bedrijfsleven worden aangedragen. Bedrijven biedt het de kans om vroegtijdig bij studenten in beeld te komen en studenten bij hun vraagstukken te betrekken.

affc2196-0cf4-11ee-bfb9-02565807075b Anwar Manlusadoon,  Fabian van Dijk en Mylene van Melzen bij het project Solarmeubel bij het MIC op het IPKW. SEE, SEECE, hybride leeromgeving, Powerlab, Engineering

Stage en afstuderen

Ook bestaat de mogelijkheid om studenten een half jaar binnen je bedrijf aan de slag te laten gaan tijdens hun stage of afstudeeropdracht.

In het 3e jaar volgt elke student bij een bedrijf een fulltime verdiepende stage van 5 maanden. De opleiding wordt afgerond met een afstudeerproject van eveneens 5 maanden, als proeve van bekwaamheid.

5af21430-0cf9-11ee-86b7-02565807075b
Contact opnemen
 

Een opdracht aanleveren?

Je kunt een studentenproject, stage of afstudeeropdracht aanleveren via het bedrijvenportal van de HAN. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met het praktijkbureau van Engineering of Automotive.

422014 Voltijdstudent Lieke aan het werk bij stagebedrijf Qirion Alliander
Praktijkbureau Engineering en Automotive 

Neem contact met ons op

Het praktijkbureau is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9 tot 16 uur, behalve tijdens schoolvakanties.