Theo Theunissen, project moving reality - buiten opname

Steeds meer maken we gebruik van apps. Thuis, in allerlei apparaten zoals de telefoon en televisie. Ook op je werk, waar bedrijven steeds meer apps in bedrijfsprocessen hebben geïmplementeerd. Zo ook in de gezondheidszorg.

Aanleiding van het project

De gezondheidszorg maakt steeds meer gebruik van ICT-oplossingen, van robots die operaties uitvoeren tot allerlei andere slimme applicaties (apps), die de communicatie tussen patiënt en arts verbeteren. Deskundigen van de Sint Maartenskliniek werken samen met studenten en docenten van de HAN aan de app Movin(g) Reality, een spel om revalidatietraining thuis leuker en beter te maken.
lectoraat-model-based-information-systems_movingreality-app_2021

Docent én patiënt Theo Theunissen ontwikkelde samen met studenten HBO-ICT en deskundigen van de Sint Maartenskliniek de app Movin(g) Reality, een spel om revalidatietraining thuis leuker en beter te maken. "In december 2017 kreeg ik een herseninfarct. De intensieve revalidatie in de St. Maartenskliniek was gericht op revalidatie van de linkerkant van mijn lichaam. Toen ik thuis om oefeningen vroeg, was het advies “doe zoveel als je kunt”. Geavanceerde technische ondersteuning zoals “The GRAIL1” is helaas alleen beschikbaar bij de St. Maartenskliniek. Mijn vervolgvraag was of ze geïnteresseerd waren in het gezamenlijk ontwikkelen van eenvoudige en goede tools om thuis te trainen".

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.

Jonge mensen zitten buiten op trap