305271 Afbeelding voor artikel over het Integriteitsatelier voor de lectoratenpagina van Financial Ethics

Integriteit en duurzaamheid zijn thema’s die steeds vaker opduiken in het maatschappelijk debat. De blik is daarbij vaak gericht op de rol van grote ondernemingen zoals Shell en Unilever. Maar hoe kunnen middelgrote organisaties dit thema aanpakken?

Projectleider

Paul van der Lecq

Startdatum

1 februari 2020

Looptijd

Meerdere jaren

Status

Lopend

Gekoppeld aan

Associate lectoraat Financial Ethics

Aanleiding

Grote organisaties als Shell en Unilever zoeken intussen actief hun weg in het maatschappelijk debat. Het blijkt dat middelgrote organisaties vaak nog niet weten hoe ze deze thema’s moeten aanpakken, terwijl ze wel willen. Kunnen wij ze helpen? Grote organisaties als Shell en Unilever zoeken intussen actief hun weg in het maatschappelijk debat. Het blijkt dat middelgrote organisaties vaak nog niet weten hoe ze deze thema’s moeten aanpakken, terwijl ze wel willen. Kunnen wij ze helpen?

Doel

Het doel van dit project is een sterkere integriteitscultuur en een meer duurzame bedrijfsvoering. Het integriteitsatelier wil middelgrote organisaties helpen om het proces daarnaar toe op gang te brengen, stap voor stap én structureel.

304873 Foto van wegwijzers voor onderzoeksproject Gerard Verstegen op lectoratenpagina (Resultaten) van het associate lectoraat Financial Ethics.

Werkwijze

  • Onze aanpak is bij uitstek laagdrempelig te noemen en is bovendien snel uitvoerbaar.
  • Voorkeuren en prioritering van de organisatie zelf zijn uitgangspunt.
  • We werken met een korte questionnaire, een aantal interviews en enkele workshops.
  • Concrete keuzes en een verbeteragenda voor duurzaamheid en de integriteitscultuur zijn het resultaat.
  • Het integriteitsatelier is niet bedoeld als eenmalig project, maar het is de start van een ontwikkeltraject. Verdere expertise is beschikbaar via het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie, waarmee we nauw samenwerken.

Meer weten of meedoen?

Heeft u als organisatie belangstelling om mee te doen? Of wilt u eerst meer informatie? Neem contact met ons op!

Betrokken opleidingen

Accountancy

Voltijd Bachelor opleiding

In je opleiding Accountancy puzzel je natuurlijk veel met cijfers. Daarnaast - en dat is net zo belangrijk - train je je talent voor communicatie. Na je hbo Accountancy ben je steunpilaar en vertrouwenspersoon. Behalve financiële en fiscale kennis heb je dus inlevingsvermogen en mensenkennis nodig!

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Voltijd Bachelor opleiding

Ben jij dol op cijfers? Hou je van overzicht? Als business controller overzie je alle geld- en informatiestromen van een bedrijf. Jij weet hoe de organisatie er financieel voor staat. Je adviseert de directie wat beter kan. Hou je van rekenen en puzzelen dan is deze opleiding iets voor jou!

studeren docent ifm finance & control