HAN Green Office

189235 Lachende studenten gele trappenhuis

De Green Office, ofwel het HAN Experience Centre, is een talentplaats waar we samen met het werkveld, het onderwijs en studenten continu werken aan duurzame ontwikkeling. We zijn dé plek waar we mét de toekomst áán de toekomst werken.

Over ons

Met een kern van tal van enthousiaste en bevlogen jonge professionals bieden we honderden studenten per jaar een waardevolle leerplek waar ze direct en actief in de praktijk aan de slag gaan met duurzame ontwikkeling. Studentenparticipatie staat centraal om zo samen met tal van jonge mensen te werken aan vernieuwing. Studenten lopen stage vanuit elk leerjaar, doen een praktijkopdracht, vullen een semester lang hun vrije ruimte óf bekleden een verantwoordelijke functie. We bieden ze de kans om écht iets te creëren wat direct impact maakt om op grote schaal verandering teweeg te brengen.

We zijn een experimenteerplek waar studenten van allerlei opleidingen leren, fouten maken en ontdekken hoe het in de praktijk eraan toe gaat.

Green Office
 

Samen met het werkveld

Samen met het werkveld leggen we continu nieuwe verbindingen met partners uit de regio. We genereren uit het werkveld vraagstukken die te maken hebben met duurzame ontwikkelingen, formuleren samen met de organisatie de opdracht en koppelen deze met praktijkbureaus van allerlei soorten opleidingen. Door het verrichten van onderzoek en het in de praktijk brengen van kennis, dragen studenten bij aan duurzame verandering binnen hun omgeving. Zo kunnen studenten binnen hun studietijd direct impact maken en leren ze hoe het er in de praktijk aan toe gaat. 

leuk gesprek
Green Office
 

Samen met het onderwijs

Samen met het onderwijs helpen we met de integratie van meer duurzame ontwikkeling in opleidingen. We geven colleges, creëren onderwijsproducten zoals spellen en kennis clips, bieden een online kennisplatform voor docenten en nemen een adviesrol aan als het gaat om het ontwikkelen van minoren en het meedenken met curriculumonderdelen. Ook trainen we docenten om hen zoveel mogelijk kennis en vaardigheden mee te geven om de student te bereiken op dit thema.

Studente en student studeren
Green Office
 

Samen met studenten

Samen met studenten zorgen we ervoor dat studenten op een positieve en leuke manier in aanraking komen met duurzame ontwikkeling. We organiseren tal van evenementen en activiteiten waarbij we waarde hechten aan zowel de inhoud als de
uitvoering. Samen met onze Team Events, studieverenigingen, minoren, opleidingen en andere onderwijsinstellingen slaan we de handen ineen om te werken aan een duurzame toekomst.

conversatie Liv en Youri

We maken jonge mensen toekomstbestendig en zorgen ervoor dat ze hun skills optimaal kunnen inzetten.

Ons aanbod

Stageplekken voor alle leerjaren

We bieden waardevolle stageplekken met veel verantwoordelijkheid voor studenten uit ieder leerjaar die maatschappelijke waarde willen toevoegen in hun vakgebied.

395616 student op laptop geel uitzoeken regelen

Vrije ruimte invulling (GO teams)

In één van onze GO teams krijgen studenten van verschillende opleidingen de unieke kans om direct impact te maken in de praktijk en waardevolle ervaring op te doen in ruil voor studiepunten.

377397 Stockbeeld ter ondersteuning van de post-hbo digital business transformation

Praktijkopdrachten uit het werkveld

We leggen verbindingen met partners uit de regio en genereren vraagstukken die te maken hebben met duurzame ontwikkelingen, formuleren samen met de organisatie de opdracht en koppelen deze met praktijkbureaus van allerlei soorten opleidingen.

397452 vraagteken vragen faq groen

Onderwijsspellen

Random Thinking en 30 seconds zijn voorbeelden van onze onderwijsspellen die direct gebruikt kunnen worden in de les, om zo studenten op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met maatschappelijke thema's.

388617 Tim en Fraukje, mede-bedenkers van het HAN Green Office-spel Random Thinking

Toekomst TV

Een serie van kennisclips om te gebruiken in jouw onderwijs, waarbij op een leuke en eenvoudige manier wordt ingegaan op maatschappelijke thema's en het belang daarvan.

488261 Voor werving studenten videoadvertenties

Podcasts

De podcastserie 'Podje Groen Lullen' gaat samen met studenten én iedere aflevering een nieuwe expert in gesprek over maatschappelijke thema's en uitdagingen.

388460 Beeld tbv cursus podcast ontwikkelen en lanceren

Kennisbank

Dit kennisplatform bestaat uit honderden bronnen waar docenten informatie kunnen vinden én uitwisselen met elkaar en studenten over duurzame ontwikkeling. Je vindt hier video's, podcasts en literatuur.

54927 Studente studeren in studiecentrum en werken op laptop, van bovenaf

Colleges, workshops en inspiratiesessies

We geven colleges, workshops en inspiratiesessies bij opleidingen voor studenten van alle leerjaren om op basisniveau hen meer te leren over duurzame ontwikkeling en leggen daarbij de koppeling met het specifieke vakgebied van de opleiding.

57929 Stockbeeld interessegebied taal en communicatie

Advies op curriculumonderdelen en minoren

We nemen een adviesrol aan als het gaat om het integreren van duurzame ontwikkeling in minoren en curriculumonderdelen vanuit studentenperspectief - hoe zien zij het onderwerp, wat weten ze al en wat nog niet, wat inspireert en enthousiasmeert, etc.

395618 selectie en plaatsing numerus fixus plan b niet geplaatst

Training van docenten en medewerkers

We geven training aan docenten en medewerkers waarbij we ingaan op de essentie van duurzame ontwikkeling, laten zien hoe dit aansluit bij leefwereld van de student en medewerker én we maken samen de vertaalslag naar het vakgebied van de opleiding of de afdeling.

453589 Pijlen verschil mbo hbo, gebruik mbo magazine

Evenementen en activiteiten

We organiseren tal van evenementen en activiteiten waarbij we waarde hechten aan zowel de inhoud als de uitvoering. Samen met onze Team Events, studieverenigingen, minoren, opleidingen en andere onderwijsinstellingen slaan we de handen ineen om te werken aan een duurzame toekomst.

395613 flitsende start medestudenten studiegenoten klasgenoten gezelligheid

Lidmaatschap voor studenten

Voor studenten bieden we een kosteloos lidmaatschap om hen een stem te bieden op het gebied van duurzame ontwikkeling en op de hoogte te blijven van alle kansen die zich voordoen. Denk aan evenementen en activiteiten, vacatures voor stages en functies, nieuws en andere interessante ontwikkelingen.

395609 donuts feest keuze studiekeuze

Student? Word lid van de community

Wil jij de wereld een beetje mooier maken? Jezelf uitdagen en nieuwe dingen leren? Wil je bouwen aan een breder netwerk? Of wil je gewoon laten weten dat je duurzame ontwikkeling belangrijk vindt, zonder hier actief iets mee te doen? Dan zit je goed. We bieden studenten zoals jij de mogelijkheid om op een toffe manier kennis te maken met duurzame ontwikkeling. Check onze blog voor meer info en meld je aan! 

189260 thriftshop poster
draw-cta-title