Training Drama & Theater (nascholing)

Masterclass Locatietheater

426182 Groepje studenten dramatherapie
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Ben jij dramadocent of dramatherapeut en ben je op zoek naar inspiratie en artistieke input? Dan is de 2-daagse masterclass Locatietheater iets voor jou! Daag jezelf uit en ga samen met vakgenoten de vloer op.

In het kort

  Duur2 lesdagen
  Studielast12 uur in totaal
  Contacturen12 uur in totaal
  Kosten€450,-**Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Over de cursus

Als dramadocent of dramatherapeut zet je anderen in beweging. Je inspireert of confronteert de ander. Om dat te kunnen blijven doen, is het belangrijk dat je zelf ook geïnspireerd blijft en geïnspireerd wordt. In deze masterclass ga je daarom zelf weer de vloer op.

Onder leiding van een ervaren theatermaker word je samen met vakgenoten aan het werk gezet. We zoeken een locatie in of rondom de HAN. Laat je onderdompelen in een kort artistiek maakproces en werk toe naar een kleine groepspresentatie. Daarnaast sluiten we de training af met een uitwisseling over toepassing naar jouw eigen praktijk.

De masterclass wordt gegeven door Janne de Bruin. Ze is werkzaam als theatermaker en docent aan Fontys Hogeschool voor de kunsten. Janne heeft een liefde voor maatschappelijk theater, documentaire theater en theater op bijzondere locaties. De werkelijkheid om haar heen inspireert haar waardoor ze vaak kiest voor waargebeurde verhalen of verhalen die voortvloeien uit de maatschappelijke context. Hierbij zoekt ze het liefst naar verhalen met een absurd of bijzonder kantje.

Werkwijze

Locatietheater is een 2-daagse masterclass van 10:00 uur tot 17:00 uur inclusief koffie, thee en een lekkere lunch. De dagen vallen achter elkaar zodat er een kort proces kan ontstaan.

Dag 1: De vloer op
Dag 2: De vloer op, presentatie en een uitwisseling over toepassing naar jouw eigen praktijk

Toelatingsvoorwaarden

Je ben afgestudeerd en/of werkzaam als dramatherapeut of theaterdocent.

Zin om geïnspireerd te worden?
 

Ons aanbod voor dramatherapeuten en dramadocenten

Naast de masterclass Locatietheater zullen er binnenkort ook andere masterclasses/trainingen aangeboden worden zoals Teksttoneel, Improvisatie en Fysiek Biografisch theater. Houd daarom deze webpagina goed in de gaten voor ons aanbod in 2-daagse trainingen voor dramatherapeuten en dramadocenten.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Inez Hage – Lock via inez.hagelock@han.nl

90856 Studenten in actie

Nieuwsgierig?

draw-cta-title

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 35 11 040