Post-hbo Motiverende Gespreksvoering incompany (vervolg)

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Heeft u een basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij HAN VDO afgerond? In de vervolgtraining gaat u verder met uw individuele ontwikkeling.

In het kort

  1 dagDuur
  14 uur in totaalStudiebelasting
  7 uurContacturen

Motiverende Gespreksvoering incompany (vervolg)

Volg de training Motiverende Gespreksvoering incompany
In de basistraining maakte u kennis met de uitgangspunten van Motiverende Gespreksvoering en het toepassen van deze methode in uw dagelijkse praktijk. In deze eendaagse vervolgtraining ligt de focus op het zoeken naar verandertaal bij uw cliënten. Daarnaast gaat u aan de slag met leerpunten, die u zelf formuleert. In 1 dag leert u in een groep van maximaal 8 deelnemers nog meer uit Motiverende Gespreksvoering te halen.

Voor wie

Toelating

 • U heeft een certificaat van een basistraining Motiverende Gespreksvoering
 • U heeft een passieve beheersing van het Engels (lezen en verstaan)
 • U maakt audio-opnamen gesprekken met cliënten

Programma

De trainers, die deze vervolgtraining verzorgen, hebben ruime ervaring met Motiverende Gespreksvoering. Zij zijn lid van het netwerk MINT: het Motivational Interviewing Network of Trainers. Leden van dit netwerk komen bijeen om kennis uit te wisselen, te trainen en nieuwe onderzoeken te bespreken. De trainers van HAN VDO nemen regelmatig deel aan MINT-bijeenkomsten. Zo blijven ze ook voortdurend in ontwikkeling en op de hoogte van de laatste inzichten.

Onderwerpen

 • Voorbereiding: opnames van gesprekken met uw cliënten
 • Eerste dagdeel: ervaringen bespreken en beluisteren van opgenomen gesprekken, formuleren van een leeropdracht
 • Tweede dagdeel: uw individuele leeropdracht, rollenspel(len), versterken en uitlokken van verandertaal, oefeningen en eventuele nieuwe elementen binnen motiverende gespreksvoering

Competenties

 • Uzelf en anderen beoordelen in de toepassing van Motiverende Gespreksvoering
 • Versterken en uitlokken van verandertaal
 • Leerpunten formuleren na kritische analyse van uw attitude en vaardigheden omtrent Motiverende Gespreksvoering
 • Een hoger niveau voor de leerpunten die u eerder zelf formuleerde

Toetsing

U analyseert de door u met cliënten gevoerde gesprekken met de trainer en medecursisten. Met behulp van een meetinstrument/checlist beoordeelt u uw vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering, met name op het punt van verandertaal.

Resultaat

 • Certificaat: bij voldoende participatie (80% aanwezigheid) en een voldoende voor de toets ontvangt u een certificaat voor 14 studiebelastingpunten, gebaseerd op de voorbereidingsopdracht, contacturen, het bestuderen van literatuur en het trainen in eigen praktijk.
 • Bewijs van deelname: bij onvoldoende participatie en/of een onvoldoende voor de toets ontvangt u een bewijs van deelname met het aantal studiebelastingpunten gebaseerd op de gevolgde contacturen

Werkwijze

Toepassen in eigen praktijk is onderdeel van de training. Als voorbereidende opdracht maakt u audio-opnames van gesprekken met uw cliënten, u beoordeelt uw vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering met een checklist/meetinstrument. Tijdens de trainingsdag analyseert u deze gesprekken met de trainer en medecursisten en krijgt u feedback. De trainingsdag staat vervolgens in het teken van uw individuele leerpunten, met name op het gebied van het uitnodigen tot verandertaal. De ingebrachte praktijksituaties staan steeds centraal in de diverse oefeningen. 

Samenwerking

HAN VDO biedt deze training MI aan in samenwerking met Corine Vernooij. Zij heeft deze vervolgtraining ontwikkeld.

Liever op locatie bij HAN VDO?

U kunt deze training ook volgen op de locatie van HAN VDO aan de Groenewoudseweg 1 in Nijmegen. De groep cursisten bestaat uit mensen van verschillende organisaties.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300

Nieuwsgierig?