Cursus Talentontwikkeling in Sport

109979 kinderen wandelen op pilates-ballen tijdens training op sportschool met mannelijke coach
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar basiskennis op het gebied van talentontwikkeling in sport wil verrijken. Zowel professionals, niet-professionals als semi-professionals zijn welkom. Denk aan trainers/coaches, buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs, etc.

In de cursus Digitale coaching leer je cliënten effectief te coachen naar een gezondere leefstijl via internet (e-mail, app en WhatsApp). Bij deze vormen van coaching wordt gebruik gemaakt van schriftelijke communicatie. De non-verbale communicatie valt weg en dat vraagt andere taalvaardigheden dan bij face-to-face coaching. Digitale (E-)coaching is laagdrempelig, effectief en kostenefficiënt. In de leefstijlcoachpraktijk kan ervoor worden gekozen om alleen e-coaching in te zetten of te kiezen voor een combinatie van face-to-face coaching en e-coaching.

In het kort

  NMC BrightOpleidingspartner
  5Bijeenkomsten
  20 uurStudiebelasting
  7,5Contacturen
  €249,-Kosten

Wat?

Een praktijkopleiding met de wetenschappelijke basis voor het ontwikkelen van talent. Om het zo persoonlijk mogelijk te houden, werken we met groepen van maximaal 20 deelnemers. 

Wat leer je?

Naast de cursus Talentherkenning in Sport is er nu ook de cursus Talentontwikkeling in Sport. Herkennen en ontwikkelen zijn gekoppeld, herkennen is immers pas goed mogelijk met kennis over de ontwikkeling. De cursus talentontwikkeling geeft je handvatten om verbeteringen door te kunnen voeren bij het talentontwikkelingsprogramma van jouw organisatie. Je presenteert je plan aan de andere cursisten in de slotbijeenkomst. Zo leer je met en van elkaar in de cursus, die bestaat uit 5 bijeenkomsten, en kun je direct met het geleerde aan de slag.

Feitelijk is voor ieder kind een uniek traject nodig om het maximale uit zijn/haar mogelijkheden te halen. Een goede talentontwikkeling betekent in eerste instantie vooral goed leren kijken naar het kind/de jonge sporter. Wat heeft hij/zij nodig om verder te ontwikkelen? Hoe stellen we vast waar hij/zij staat? Wat heeft hij/zij al gedaan en welke omgeving is nu het meest gewenst om door te ontwikkelen? Allemaal vragen die in deze opleiding uitgebreid aan bod komen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet ben je in staat om betere programma’s te maken die aansluiten bij elk kind. 
 

Voor wie

De Basic-opleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar basiskennis op het gebied van talentontwikkeling in sport wil verrijken. Zowel professionals, niet-professionals als semi-professionals zijn welkom. Denk aan trainers / coaches, buurtsportcoaches, docenten bewegingsonderwijs, verenigingsmanagers, beleidsmakers, etc.

Opzet

We werken in 5 modules van 4 uur, waarvan 1,5 uur bestaat uit een mix van fysieke (Papendal) en online bijeenkomsten. Om de bijeenkomsten efficiënt te laten verlopen is een goede voorbereiding vereist. Met kennisclips, filmpjes, podcasts en artikelen bereid jij je voor op elke bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten legt de docent de stof nader uit, is er ruimte voor het stellen van vragen en ga je in gesprek / discussie met medecursisten.

Aanmelden?

Wil jij jezelf verrijken met kennis over hoe je de talenten van jouw vereniging of team verder kan ontwikkelen?

109951 kinderen op het schoolplein tijdens een les lichamelijke opvoeding

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262

Jezelf blijven ontwikkelen bij de HAN