Cursus Strength & Conditioning

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Ben jij een trainer en heb je behoefte aan praktisch toepasbare trainingen en tips. In de cursus Strength & Conditioning van HAN SENECA en Topsport Gelderland krijg je die aangereikt van diverse experts uit het werkveld.

In het kort

  3 dagdelenDuur
  12 uur in totaalStudiebelasting
  4 uur per weekStudiebelasting
  hboNiveau
  € 549,95,-Kosten

De theorie over trainingsleer wordt iedere workshop verzorgd door Linda Faber, docent bij HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De cursus is ontworpen door experts van HAN SENECA en Topsport Gelderland. De praktijkonderdelen worden per workshop verzorgd door een specialist op dat thema.

Workshop 1: Snelheid verbeteren

Bram Peters, voormalig NL-recordhouder 400m sprint en momenteel talenttrainer sprint. Naast dat Bram weet hoe je start-, acceleratie- en maximale snelheid ontwikkelt, is hij in staat om zelf het technische voorbeeld te geven. “Als Bram in slow motion een acceleratie voordoet, dan zie je dat iedere beweging klopt. Dat maakt hem uniek.”

Workshop 2: Agility, Change of Direction (COD) en sprong

Terry Peters is momenteel werkzaam bij sc Heerenveen als Performance Manager. In zijn voorgaande carrière was hij o.a. werkzaam als S&C-coach bij NOC*NSF en Vitesse. Efficiënt mulitdirectioneel bewegen op impuls van signalen is een onderdeel waar hij zich binnen het voetbal mee bezig houdt. “Terry vertaalt zijn analytische kwaliteiten in één moeite naar een praktische interventie om prestaties in diverse beweegpatronen te verhogen.”

Workshop 3: Vermogenstraining

Pierre Verkroost, eigenaar van de Gewichthefacademie en Sportcentrum Waalsport  en voormalig bondscoach gewichtheffen (1996-1999). Pierre ondersteunt talenten en topsporters bij het trainen van vermogen met de halter als essentieel instrument. “Pierre gebruikt zijn jarenlange kennis en ervaringen om de halter voor iedereen passend van toegevoegde waarde te maken.” 

Programma: 3 workshops

Workshop 1: SNELHEID VERBETEREN

In workshop 1 staat het verbeteren van snelheid van de spelsporter centraal. Op welke wijze kan je jouw sporters nu beter laten versnellen en op welke wijze besteed je aandacht aan het starten en in gang zetten van de beweging? Voorafgaand aan deze praktijksessie wordt in de theorie stil gestaan bij het ontwikkelen en trainen van kracht met als doel snelheid te verbeteren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan Force-Velocity Profiling en de wijze waarop de trainer dit kan analyseren en toepassen in de praktijk. De theoriebijeenkomst eindigt met het thema belasting en belastbaarheid… want hoeveel recuperatietijd is nodig tussen diverse trainingsonderdelen?

Workshop 2: COD/AGILITY/SPRONG

In workshop 2 staat het thema agility en change of direction centraal. Wat zijn nu bepalende factoren voor de trainer om rekening mee te houden en waarom? Hoe train je deze componenten? En waarom draagt Force-Velocity Training bij aan het verbeteren van COD? In de praktijk gaat de trainer aan de slag met het oefenen van diverse praktische skills om zo het decelereren, accelereren, wenden/keren goed onder de knie te krijgen.

Workshop 3: VERMOGENSTRAINING

In workshop 3 staat Olympisch halteren als middel om vermogen te trainen centraal. In het theoriedeel krijgt u informatie over de mogelijke meerwaarde hier van voor uw sporters. Want … heeft elke sporter baat bij Olympisch Halteren? Kan iedereen dit opnemen in zijn schema? Je krijgt inzicht in de neuromusculaire belasting van het lichaam tijdens Olympisch Halteren en leert op welke wijze het lichaam bewegingen aanstuurt. Tot slot gaan we in op diverse manieren van trainen waarbij vooral stil wordt gestaan bij diverse arbeid-rust verhoudingen, clustersets etc.

Literatuur voor zowel de theorie als praktijk wordt tijdens de workshops aangereikt. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Partners: HAN, Topsport Gelderland.

Afmelden

Wil je de inschrijving voor deze cursus annuleren? Dat kan tot 2 weken van tevoren kosteloos. Hierna worden er kosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan is afhankelijk van hoe ver je jezelf van tevoren hebt afgemeld.

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262