Cursus Beveiliging van Hoog- en Middenspanningsnetten

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start27 september 2023

Werk je bij een energiebedrijf? Ben je elektrotechnicus, of opzichter bij een distributie- of productiebedrijf van elektriciteit? Wil je zelf beveiligingen van hoog- en middenspanningsnetten in bedrijf kunnen nemen? Volg dan de post-hbo-cursus Beveiliging van Hoog- en Middenspanningsnetten.

In het kort

  10 of 14 dagenDuurzie 'Kosten en aanmelden'
  14:00-21:30Tijd
  €2850 of €3450 *Kostenzie 'Kosten en aanmelden'
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Let op!

Op dit moment ervaren wij problemen in ons aanmeldsysteem. Loop jij tegen deze problemen aan, of krijg je een melding dat de cursus/opleiding vol zit, neem dan vooral contact op met cursus.aea@han.nl

Programma

Deze post-hbo-cursus heeft een mooie mix van theorie en praktische oefeningen. Het bevat alle theorie die je nodig hebt om met begrip aan beveiligingsinstallaties te kunnen werken. En je krijgt inzicht en praktische vaardigheden om zelf instellingen te kunnen bepalen en om beveiligingen van hoog- en middenspanningsnetten in bedrijf te kunnen nemen.

De cursus is gebaseerd op beveiligingsinstallaties die werken met mechanische, elektronische of digitale beveiligingsrelais. De diverse beveiligingsrelais worden ook weer theoretisch behandeld. Je oefent met netten en met de beveiligingsrelais en meettransformatoren die in het bedrijf worden gebruikt. Zo worden jouw praktische vaardigheden verder vergroot.

Om goed aan te sluiten bij een bedrijfssituatie kun je kiezen uit 2 verschillende fabricaten. Maar je kunt ook kiezen voor een ander fabricaat, om zo jouw blikveld te verruimen. Het lesmateriaal kun je later gebruiken als naslagwerk.

De cursus is opgesplitst in een Basis- en een Advanced deel. De gehele cursus duurt 10 weken, maar je kunt ook alleen de basiscursus volgen. 

rooster-bevm-najaar-2023.pdf

Programma voor Basis en Advanced

Zie hieronder een uitgebreide beschrijving van de onderwerpen die per deel aan de orde komen.

Verdere informatie

22 november 2023Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Engineering en Automotive.

 

317756 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien binnen jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag tot meerdaagse (post-hbo-)cursussen.

Ruitenberglaan 26