Basis Auto Elektronica

Studenten in automotive lab streetdrone
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

Startdatum is nog niet bepaald

U werkt graag met auto’s en houdt van elektronische snufjes. U denkt na over hoe u comfortabeler, veiliger en groener kunt rijden. Afzonderlijk de temperatuur regelen? Gordels en airbags die samenwerken? Na de cursus Basis Auto Elektronica begrijpt u hoe elektrische systemen in een auto werken.

In het kort

  7 dagenDuur
  woensdagLesdag
  14:00-21:15Tijd
  €1895Kosten
  CertificaatResultaat

Programma

U volgt in de cursus 6 modules. Deze modules zijn verdeeld over 6 lesdagen. Iedere module start met een theoretisch gedeelte en wordt afgesloten met een praktijkoefening. Op lesdag 7 is de laatste bijeenkomst. Op deze dag is er een toets. U mag zelf beslissen of u de toets maakt. 

 • Lesdag 1 – U behandelt de wetten van Ohm, Kirchoff en Thevenin. Tijdens de praktijkoefening verricht u metingen in verschillende basis motormanagementsystemen (MMS). 
 • Lesdag 2 – U gaat onder meer rekenen met vectoren, machten en logoritmen. Tijdens het practicum simuleren we met Multisim. 
 • Lesdag 3 – We behandelen verschillende schakelverschijnselen. Denk onder meer aan een massaschakeling met N-MOS-transistor als schakelaar en een plusschakeling met N-MOS-transistor als schakelaar. In het practicum schakelt u met RC en LR netwerken met multimeter en scope. 
 • Lesdag 4 – U duikt in de basis opamp-schakelingen met berekeningen aan onder meer de inverterende versterker, niet inverterende versterker en spanningsvolger. Tijdens de praktische oefening richten we ons op MOS transistorschakelingen met Multisim en scope. 
 • Lesdag 5 – U krijgt een vervolg op de basis opamp-schakelingen. Hierin behandelen we onder meer de schilversterker. Het practicum richt zich op opamp-schakelingen met opampborden met multimeter en scope. 
 • Lesdag 6 – Aandacht voor de foutentheorie in meters. We bespreken ook een oefenexamen. Tijdens het practicum meet u een Honda MMS, Opel MMS en Seat MMS. 
 • Lesdag 7 – U bepaalt zelf of u het examen aflegt. Dit examen duurt 2 uur.

Verdere Informatie

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.

Er is geen omschrijving beschikbaar