Cursus Auto Elektronica (basis)

33668 automotive hydromotive
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 5 april 2024

Je werkt met auto’s. Je houdt van elektronische snufjes en denkt na over hoe je comfortabeler, veiliger en groener kunt rijden. Hoe regel je de temperatuur afzonderlijk? Gordels en airbags die samenwerken? Na de hbo-cursus Basis Auto Elektronica snap je hoe elektrische systemen in een auto werken.

In het kort

  7 of 9 dagenDuur
  woensdagLesdag
  14:00-21:15Tijd
  €1895 of € 2295Kosten
  CertificaatResultaat

Programma

Je volgt in deze cursus 6 modules. Deze zijn verdeeld over 6 lesdagen. Iedere module start met een theoretisch gedeelte en wordt afgesloten met een praktijkoefening. Op lesdag 7 is de laatste bijeenkomst. Op deze dag is er een toets. Je beslist zelf of je deze toets gaat maken. 

 • Dag 1 – De wetten van Ohm, Kirchoff en Thevenin worden behandeld. Tijdens de praktijkoefening doe je metingen in verschillende basis motormanagementsystemen (MMS). 
 • Dag 2 – Je gaat onder meer rekenen met vectoren, machten en logoritmen. Tijdens het practicum simuleren we met Multisim. 
 • Dag 3 – We behandelen verschillende schakelverschijnselen. Denk onder meer aan een massaschakeling met N-MOS-transistor als schakelaar en een plusschakeling met N-MOS-transistor als schakelaar. In het practicum schakel je met RC- en LR-netwerken met multimeter en scope.
 • Dag 4 – Je duikt in de basis opamp-schakelingen met onder meer berekeningen aan de inverterende versterker, niet-inverterende versterker en spanningsvolger. Tijdens de praktische oefening richten we ons op MOS transistorschakelingen met Multisim en scope.
 • Dag 5 – Je krijgt deze dag een vervolg op de basis opamp-schakelingen. Hierin behandelen we onder meer de schilversterker. Het practicum richt zich op opamp-schakelingen met opampborden met multimeter en scope.
 • Dag 6 – Aandacht voor de foutentheorie in meters. We bespreken ook een oefenexamen. Tijdens het practicum meet je een Honda MMS, Opel MMS en Seat MMS.
 • Dag 7 – Toets.
  Je bepaalt zelf of je dit examen aflegt. Het examen duurt 2 uur.

Verdere informatie

22 november 2023
 

Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Engineering en Automotive.

 

317756 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr
Studiekosten
 

STAP-BUDGET STOPT

Schrijf je je in voor deze cursus? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien binnen jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag tot meerdaagse (post-hbo-)cursussen.

Ruitenberglaan 26
draw-cta-title