Cursus Auto Elektronica (basis)

Studenten in automotive lab streetdrone
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00

De opleiding start 6 april 2022

Je werkt met auto’s. Je houdt van elektronische snufjes en denkt na over hoe je comfortabeler, veiliger en groener kunt rijden. Hoe regel je de temperatuur afzonderlijk? Gordels en airbags die samenwerken? Na de hbo-cursus Basis Auto Elektronica snap je hoe elektrische systemen in een auto werken.

In het kort

  7 dagenDuur
  woensdagLesdag
  14:00-21:15Tijd
  €1895Kosten
  CertificaatResultaat

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de cursus Basis Auto Elektronica bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond! Stel al je vragen tussen 18.00 en 21.00 uur of volg de voorlichting van 18.00-18.45 uur. Liever de online voorlichting vanuit huis volgen? Dat kan ook!

 

317756 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr

Programma

Je volgt in deze cursus 6 modules. Deze zijn verdeeld over 6 lesdagen. Iedere module start met een theoretisch gedeelte en wordt afgesloten met een praktijkoefening. Op lesdag 7 is de laatste bijeenkomst. Op deze dag is er een toets. Je beslist zelf of je deze toets gaat maken. 

 • Dag 1 – De wetten van Ohm, Kirchoff en Thevenin worden behandeld. Tijdens de praktijkoefening doe je metingen in verschillende basis motormanagementsystemen (MMS). 
 • Dag 2 – Je gaat onder meer rekenen met vectoren, machten en logoritmen. Tijdens het practicum simuleren we met Multisim. 
 • Dag 3 – We behandelen verschillende schakelverschijnselen. Denk onder meer aan een massaschakeling met N-MOS-transistor als schakelaar en een plusschakeling met N-MOS-transistor als schakelaar. In het practicum schakel je met RC- en LR-netwerken met multimeter en scope.
 • Dag 4 – Je duikt in de basis opamp-schakelingen met onder meer berekeningen aan de inverterende versterker, niet-inverterende versterker en spanningsvolger. Tijdens de praktische oefening richten we ons op MOS transistorschakelingen met Multisim en scope.
 • Dag 5 – Je krijgt deze dag een vervolg op de basis opamp-schakelingen. Hierin behandelen we onder meer de schilversterker. Het practicum richt zich op opamp-schakelingen met opampborden met multimeter en scope.
 • Dag 6 – Aandacht voor de foutentheorie in meters. We bespreken ook een oefenexamen. Tijdens het practicum meet je een Honda MMS, Opel MMS en Seat MMS.
 • Dag 7 – Toets.
  Je bepaalt zelf of je dit examen aflegt. Het examen duurt 2 uur.

Verdere informatie

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Met de HAN geef je jouw carrière een positieve impuls en kun je verder groeien binnen jouw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering/Automotive, variërend van een enkele studiedag tot meerdaagse (post-hbo-)cursussen.

Ruitenberglaan 26