Cursus 3D Solidworks

en-student-gesprek-overleg
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start25 september 2023 en 27 november 2023

SOLIDWorks is een veel gebruikt parametrisch 3D CAD ontwerp programma. Het wordt gezien als de standaard en dankt zijn succes aan de grote gebruiksmogelijkheden in combinatie met het bedieningsgemak. De cursus bestaat uit 4 modulen, die ook afzonderlijk zijn te volgen.

In het kort

  4 wekenDuur gehele cursus
  13.30-20.30uTijd
  € 1495*KostenZie "Kosten" op deze pagina
  DeeltijdVariant
  CertificaatResultaat

Let op!

Op dit moment ervaren wij problemen in ons aanmeldsysteem. Loop jij tegen deze problemen aan, of krijg je een melding dat de cursus/opleiding vol zit, neem dan vooral contact op met cursus.aea@han.nl

Programma

Het actualiseren van kennis op het gebied van 3D SOLIDWorks. Hiermee krijg je inzicht en training op de nieuwe mogelijkheden van SOLIDWorks. Aansluitend aan de basiscursus zijn er nog 4 modulen. Je kunt de cursus in zijn geheel volgen, maar je kunt de modulen ook afzonderlijk volgen.

 • Basiscursus 3D ontwerpen met SOLIDWorks (4 dagen)
  Na het volgen van deze cursus ben je in staat geheel zelfstandig in 3D te modelleren en 2D productietekeningen te maken. Je legt hiermee de basis om een SOLIDWorks 3D specialist te worden.

Modulen:

 • Advanced parts modeling (2 dagen)
  Aansluitend leer je modelleren van meervoudig gekromde producten met Solid modeling en Surface modeling.
 • 3D print ontwerpen (1 dag)
  3D printen is een belangrijke nieuwe technologie voor toepassingen waar de industrie gebruik van kan maken tijdens een ontwerpproces of bij het engineeren van producten die niet gericht zijn op massaproductie.
 • Simulation (FEA, o.a. Topologie) (2 dagen)
  SOLIDWorks Simulation is bij uitstek het gereedschap om producten efficiënter en optimaler te ontwerpen. De simulatie zorgt ervoor dat het prototype direct naar wens is.
 • Sheet metal (2 dagen)
  Je leert ontwerpen te maken uit plaatmateriaal. Hiermee zijn constructies lichter van gewicht, nauwkeuriger en sneller te monteren. Hierdoor wordt het geheel op alle vlakken goedkoper.

LET OP!: Geef bij de aanmelding duidelijk aan, of je de gehele cursus wilt volgen, of een of meer van de hierboven vermelde modulen.

Verdere Informatie

Studiekosten terugkrijgen?Vraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor deze cursus? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

25 juni 2023Kom naar de Open Avond Deeltijd

Kom sfeer proeven tijdens onze Open Avond Deeltijd. Stel je vragen en kom alles te weten over het post-hbo aanbod op het gebied van Engineering en Automotive.

 

317756 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Engineering en Automotive in Connectr

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Nieuwsgierig?

Dankzij de HAN geeft u uw carrière een positieve impuls en kunt u verder groeien binnen uw vakgebied. Bekijk het uitgebreide aanbod op het gebied van Engineering, variërend van een enkele studiedag of meerdaagse (post hbo-)cursussen.