Mariola Gremmen

Toekomstgericht onderwijs waarin alle leerlingen en studenten met behulp van ict optimale ontwikkelkansen hebben en mede regie hebben over hun eigen leren. Daar sta ik voor. De inzet van ict biedt veel mogelijkheden voor onderwijs op maat. Samen met scholen, leraren en opleiders richten we ons op inzichten over een weloverwogen en onderbouwde inzet van ict in alle onderwijssectoren.

31672 juf met kinderen achter ipad

Vanuit de Academie Educatie werk ik in de driehoek onderzoek, onderwijs en werkveld aan praktijkgericht onderzoek vanuit praktijkvraagstukken. Samenwerken en verbindingen staan hierbij voor mij centraal. Mijn focus ligt met name op ‘gepersonaliseerd leren met ict’ in alle onderwijssectoren en de opleidingen van de HAN. Denk hierbij aan thema’s als differentiatie met ict, het bevorderen van zelfregie met ict, de organisatie van gepersonaliseerd leren met ict op micro-, meso- en macroniveau en de professionalisering van leidinggevenden op dit vlak.

e1fb3ecc-0cfc-11ee-ad68-02565807075b Portretfoto associate lector bij het Lectoraat Leren met ict Mariola Gremmen. iXperium

Over Mariola

Expertises:

 • Organisatie gepersionaliseerd leren met ict
 • Realiseren maatwerk met ict
 • Motivatie/zelfregulatie met behulp van ict
 • Competenties leidinggeven onderwijs met ict

Het lectoraat leren met ICT

Ict-geletterdheid is van groot belang in de digitale samenleving. Ons lectoraat doet praktijkgericht onderzoek. Om zo gepersonaliseerd leren met inzet van ict én ict-geletterdheid in het onderwijs verder te ontwikkelen 

Drie studenten werken op laptop
Centre of Expertise (CoE)
 

iXperium

Het iXperium (Centre of Expertise) draagt bij aan onderwijs waarin de digitale technologie beter wordt benut. Het doel is effectiever, op maat gesneden onderwijs. We zetten ict-geletterdheid van leerlingen en studenten op de agenda, zodat iedereen gelijke kansen in de samenleving heeft. Samen bouwen we aan onderwijs met ict.

Kind met robot

Kennispartners en netwerken

Om de ontwikkeling van Leren met ict goed op de kaart te krijgen werkt Mariola samen met onderwijsprofessionals, studenten, lerarenopleiders en onderzoekers.

 • Kennispartners

  Met de kennistafel inventariseert Mariola vraagstukken van leraren, schoolleiders en bestuurders om te ontdekken wat de belangrijkste kennisvragen zijn op het gebied van gepersonaliseerd leren met ict.

   

 • Netwerk

  In het Ixperium werken we samen met een snel groeiend aantal schoolbesturen en lerarenopleidingen uit heel Nederland. 

   

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Mariola Gremmen met betrekking tot haar onderzoeken rondom het onderwerp 'Leren met ict'

handen met documenten
Blijf op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ieder kwartaal bundelt de Academie Educatie haar onderzoeksnieuws en activiteiten in een digitale nieuwsbrief. Je vindt er informatie over een projecten waaraan we werken, samenwerkingen, bijeenkomsten, spellen en handige tools.

Overlegen en samenwerken