Anna Sabidussi

Hoe kunnen we veranderingen in de manier waarop bedrijven werken om een bijdrage te leveren aan een duurzamere en meer rechtvaardige wereld voor iedereen teweegbrengen? Dat is de vraag die ik in mijn werk wil beantwoorden.

A groep internationale studenten die een globe vasthouden

In mijn rol als lector in International Business breng ik meer dan 20 jaar ervaring in het hoger onderwijs en de beroepspraktijk mee naar het Center of International Business Research (CIBR). Samen met partners in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië werken we aan oplossingen voor de uitdagingen die er op het gebied van internationale handel zijn.

Het Lectoraat International Business

Hoe kun je als bedrijf stappen maken naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Dat is niet altijd eenvoudig. De praktijk kan weerbarstig blijken waardoor duurzame ontwikkelingen lastig in te bedden zijn. Ik ondersteun bedrijven om middels impactvolle, toegepaste projecten deze stap te maken. Daarbij leiden we in onze opleidingen studenten ook op tot wereldburgers van de toekomst. Mijn kwalificaties als managementconsultant en ervaringen als ondernemer van 2 internationale startups neem ik mee in het onderzoek dat we binnen het lectoraat International Business uitvoeren.

Anna Sabidussi, lector Center of International Business Research CIBR
Inauguratie Anna Sabidussi
 

Leading Sustainability Transitions: An International Business Perspective

De inaugurale toespraak van professor Sabidussi richtte zich op de belangrijkste dimensies die betrokken zijn bij het omarmen van duurzaamheid en benadrukte nieuwe wegen en oplossingsrichtingen om met succes de noodzakelijke bedrijfstransformaties aan te gaan. Ze besprak gepassioneerd de economische, ecologische en maatschappelijke aspecten die innovatiekansen in duurzame praktijken kunnen bevorderen. Het evenement werd bijgewoond door een divers publiek dat graag inzicht wilde krijgen in het oplossen van de urgente wereldwijde uitdagingen van ons tijdperk. 

ff311516-5973-11ee-93f7-024215b4a989 Inauguration professor Anna Sabidussi

Leading sustainability transitions is much more than just a position, just a title, just wishful thinking. It is a choice. Our choice.

Over Anna

Ervaringen in de industrie

Anna creëert waarde. Dat doet ze door de ontwikkeling van programma's rondom duurzame vaardigheden en die te koppelen aan de onderzoeksagenda's van verschillende bedrijfstakken. Denk daarbij aan sectoren als hightech, energie, financiën, agri-food, maakindustrie, fashion, textiel, luxe en beauty, biofarma en de creatieve industrie.

241243 Smart Region Supertree Kunstmatig boom park industrie toekomst innovatie. Altijd fotograaf vermelden

Onderzoekspublicaties

De onderzoeken van Anna zijn onder meer gepubliceerd in boeken en tijdschriften als Academy of Management Journal, Industry & Innovation, Technology Analysis and Strategic Management, Computers in Human Behavior, International Journal of Technology Transfer and Commercialization, European Management Reviewm en International Journal of Entrepreneurship and Small Business.

30390 Extern Bureau werken aan computer

Internationale bedrijfservaring

Anna leidt projecten die worden gefinancierd door nationale en internationale organisaties, waarbij ze wereldwijd bedrijven, start-ups, universiteiten, kennisinstellingen en overheidsinstanties met elkaar verbindt. Ze heeft ervaring als gekwalificeerd managementconsultant en is als ondernemer oprichter van 2 internationale startups.

129ae526-0ce6-11ee-a4f0-02565807075b Drie studenten werken op één laptop in de open werkruimte in het I/O gebouw.

CIBR als "Living Lab"

Het CIBR wil een proeftuin bieden waar professionals en organisaties innovatieve oplossingen kunnen ontwerpen, experimenteren en testen voor een succesvolle overgang naar duurzaamheid.

Samen met partners creëren we trajecten om manieren van denken en werken te bevorderen, om inzichten om te zetten in uitvoerbare stappen en veranderingen door te voeren die nieuwe waardekansen creëren.

Onze missie is het ondersteunen van organisaties om een zinvolle en meetbare positieve invloed uit te oefenen op de manier waarop internationale bedrijven werken om bij te dragen aan een meer duurzame en rechtvaardige wereld voor iedereen.

33983 Touchscreen tafel

Heb je een vraag?

Om kennis te delen is het belangrijk vragen te stellen en samen te werken.

Heb je een vraag voor Anna of het Lectoraat International Business? Aarzel niet om contact op te nemen.