Anna Sabidussi

Hoe kunnen we veranderingen in de manier waarop bedrijven werken om een bijdrage te leveren aan een duurzamere en meer rechtvaardige wereld voor iedereen teweegbrengen? Dat is de vraag die ik in mijn werk wil beantwoorden.

A groep internationale studenten die een globe vasthouden

In mijn rol als lector in International Business breng ik meer dan 20 jaar ervaring in het hoger onderwijs en de beroepspraktijk mee naar het Center of International Business Research (CIBR). Samen met partners in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Azië werken we aan oplossingen voor de uitdagingen die er op het gebied van internationale handel zijn.

Het Lectoraat International Business

Hoe kun je als bedrijf stappen maken naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Dat is niet altijd eenvoudig. De praktijk kan weerbarstig blijken waardoor duurzame ontwikkelingen lastig in te bedden zijn. Ik ondersteun bedrijven om middels impactvolle, toegepaste projecten deze stap te maken. Daarbij leiden we in onze opleidingen studenten ook op tot wereldburgers van de toekomst. Mijn kwalificaties als managementconsultant en ervaringen als ondernemer van 2 internationale startups neem ik mee in het onderzoek dat we binnen het lectoraat International Business uitvoeren.

Anna Sabidussi, lector Center of International Business Research CIBR

Over Anna

Ervaringen in de industrie

Anna creëert waarde. Dat doet ze door de ontwikkeling van programma's rondom duurzame vaardigheden en die te koppelen aan de onderzoeksagenda's van verschillende bedrijfstakken. Denk daarbij aan sectoren als hightech, energie, financiën, agri-food, maakindustrie, fashion, textiel, luxe en beauty, biofarma en de creatieve industrie.

241243 Smart Region Supertree Kunstmatig boom park industrie toekomst innovatie. Altijd fotograaf vermelden

Onderzoekspublicaties

De onderzoeken van Anna zijn onder meer gepubliceerd in boeken en tijdschriften als Academy of Management Journal, Industry & Innovation, Technology Analysis and Strategic Management, Computers in Human Behavior, International Journal of Technology Transfer and Commercialization, European Management Reviewm en International Journal of Entrepreneurship and Small Business.

30390 Extern Bureau werken aan computer

Internationale bedrijfservaring

Anna leidt projecten die worden gefinancierd door nationale en internationale organisaties, waarbij ze wereldwijd bedrijven, start-ups, universiteiten, kennisinstellingen en overheidsinstanties met elkaar verbindt. Ze heeft ervaring als gekwalificeerd managementconsultant en is als ondernemer oprichter van 2 internationale startups.

31573 drie studenten in open werkruimte

Installatie Anna SabidussiThe Transition to Sustainability

Voor haar installatie heeft Anna Sabidussi een rede geschreven. Deze rede, getiteld 'the Transition to Sustainability, draagt zij op deze dag voor aan collega's, netwerkpartners, vrienden en familie. Daarnaast is er een rondetafelgesprek met deskundigen op het gebied van duurzaamheid.

  • Arnhem - Ruitenberglaan 26 Datum: 22 juni om 09:30
22jun
237747 twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Heb je een vraag?

Om kennis te delen is het belangrijk vragen te stellen en samen te werken.

Heb je een vraag voor Anna of het Lectoraat International Business? Aarzel niet om contact op te nemen.