Techniek

Meer technici nodig voor een toekomstbestendige wereld

Om de energietransitie te laten slagen zijn veel technici nodig. Hoe is de HAN samen met het bedrijfsleven bezig om mensen vakkundig om te scholen en/of op te leiden?

25 november 2021
243984 LCPV Project zonne-energie

Nieuwe subsidieregeling Omscholen naar ICT en techniek

Werkgevers kunnen € 3.750,- subsidie krijgen als ze een medewerker een omscholingstraject bieden naar een baan in de ICT of techniek. Deze nieuwe regeling van de Rijksoverheid biedt ruimte aan bijna 10.000 omscholingstrajecten. Subsidie aanvragen kan tussen 1 september en 1 december 2021.

20 september 2021
255422 deeltijd cursisten overleggen in praktijklokaal simuatie

Embedded Systems Engineering: nieuwe bachelor opleiding

Per 1 september 2021 start de HAN de nieuwe bachelor opleiding Embedded Systems Engineering. Deze opleiding is terug van weggeweest en viel de laatste jaren onder Elektrotechniek. Vanaf nu dus weer als zelfstandige opleiding in voltijd, deeltijd en ook in een internationale variant.

Erik Rijpstra
16 april 2021
28708 studenten kijken naar robot
Techniek

Nieuwe deelnemers statushouderstraject zoeken een baan in de energiesector

Aan een onderwijstraject op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen nemen 9 statushouders deel. Het bereidt ze voor op een technische deeltijdopleiding. Deze technici staan klaar om aan de slag te gaan met duurzame energie en de energietransitie. Een voorbeeld dat bijdraagt aan het programma Sustainable Energy and Environment van de HAN.

15 maart 2021
270014 Groepsfoto van de statushouders die een vooropleiding doen om een deeltijdopleiding te doen in de Techniek om in de energietransitie te kunnen werken.

Promotie hoofddocent Bouwkunde

Hoofddocent Bouwkunde Frits Schultheiss is eind augustus bij de TU Delft gepromoveerd met het onderwerp Energetische upgrading van Nederlandse Wederopbouw flats.

11 september 2020
zonnepanelen met blauwe lucht
Techniek

Rondetafelgesprek met Koningin Máxima over leven lang ontwikkelen in de techniek

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht op 25 juni het Gelders Vakmanschap bij het Apeldoornse gastbedrijf Hamer. Op het programma stonden, naast 3 bedrijfspresentaties tijdens de rondleiding door Hamer, Henk van Tongeren Water & Techniek en Evema Beveiliging & Communicatie, ook een rondetafelgesprek met alle betrokkenen over een actueel issue: een leven lang ontwikkelen in de techniek.

08 juli 2020
Koningin Maxima op werkbezoek Gelders Vakmanschap in Apeldoorn