Sneller Herstel

Blijven meedoen na een beroerte

In de eerste periode na een beroerte worden mensen meestal intensief begeleid door een multidisciplinair team van revalidatieprofessionals. Hierna is het vaak aan de cliënt zelf. Maar hoe krijgt deze het voor elkaar om de winst die tijdens de revalidatie geboekt is, te behouden?

25 februari 2022
381829 Promotie Sandra Jellema
Sneller Herstel

Goede voeding belangrijk voor preventie en herstel

De afgelopen jaren is er niet veel veranderd aan het ongezonde voedingspatroon van Nederlanders. Hoogleraar Diëtetiek Marian de van der Schueren vertelt in de nieuwsbrief van ZonMw waarom een blijvende verandering van een voedingspatroon om meer vraagt dan alleen een dieetlijstje.

08 september 2021
132432 studenten bekijken voedingsproducten uit boodschappenmand
Sneller Herstel

Samenwerking versterken op het gebied van innovatie

Het Centre of Expertise (CoE) Sneller Herstel heeft op het gebied van onderwijs en onderzoek al een hechte band met regionale partners. Om nóg meer voor elkaar te kunnen betekenen op het gebied van revalidatie gaat het CoE zich richten op innovatie.

25 februari 2021
33006 meter om enkel heen

Studenten draaien mee op COVID-ic

2e-jaarsstudent Fysiotherapie Max Hendrickx heeft op de COVID-ic van het Radboudumc geholpen. Hij heeft patiënten die in buikligging aan de beademing lagen, gedraaid en beter gepositioneerd om drukplekken en contracturen te voorkomen.

08 december 2020
Max en Indy op de COVID-IC in het Radboudumc