Lectoraat Neurorevalidatie

Inclusie voor mensen met een beperking

Maar liefst 13% van de Nederlanders heeft een beperking en kan niet meedoen in de samenleving zoals ze dat graag zouden willen.

17 maart 2022
387280 Dame in een rolstoel loopt vast op een hekje. Gebruikt voor artikel Gelijk is gelijk
Lectoraat Neurorevalidatie

Blijven meedoen na een beroerte

In de eerste periode na een beroerte worden mensen meestal intensief begeleid door een multidisciplinair team van revalidatieprofessionals. Hierna is het vaak aan de cliënt zelf. Maar hoe krijgt deze het voor elkaar om de winst die tijdens de revalidatie geboekt is, te behouden?

25 februari 2022
381829 Promotie Sandra Jellema

Ton Satink wordt associate lector Neurorevalidatie

Senior-onderzoeker bij het Lectoraat Neurorevalidatie, Ton Satink, wordt vanaf 1 januari 2022 associate lector bij dit lectoraat. "Ik heb veel zin om samen met de praktijk, studenten, lectoraten en andere partners te werken aan een betekenisvolle toekomst voor cliënten met neurologische aandoeningen"

09 november 2021
153950 Ton Satink docent onderzoeker ergotherapie neurorevalidatie

HAN hbo postdocpositie voor Rianne van Boekel en Ton Satink

Regieorgaan SIA financiert hbo-postdocprogramma's van 2 jaar voor gepromoveerde docent-onderzoekers in het hbo. De postdocs werken voor 50% in het hbo-onderwijs en doen daarnaast voor 50% onderzoek. De HAN heeft vanuit de regeling 2018 - 2019 onlangs honorering ontvangen voor 4 postdocposities, waaronder die van docent-onderzoekers Rianne van Boekel met de aanvraag 'Pijn op één lijn' en Ton Satink met de aanvraag 'Zelfregie in dagelijkse activiteiten'.

15 februari 2019
studenten praten met docent met ziekenhuisbed
Lectoraat Neurorevalidatie

CVA-thuisrevalidatie: beter thuisherstel na een beroerte

Na een beroerte herstellen mensen steeds vaker thuis in plaats van in revalidatiecentra. Thuisrevalidatie verloopt echter niet altijd efficiënt. Praktijkprofessionals, onderzoekers en studenten van de HAN werken samen in een project om thuisrevalidatie na een beroerte te verbeteren.

20 juni 2018
Ouderenzorg

Nieuwe leerstoel Paramedische Wetenschappen Radboud Universiteit

Philip van der Wees is met ingang van 1 juni 2018 benoemd tot hoogleraar Paramedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De focus van de leerstoel is 'Waardegedreven paramedische zorg in interdisciplinaire netwerken'.

01 juni 2018
doent heeft been vast tijdens massage