Podcast over de uitdagingen bij ontwikkeling van leiderschap in het onderwijs

Jij wilt het onderwijs gericht en doelbewust veranderen. Daar heb je stuurkracht voor nodig. In de podcast-serie - Omdat Leren Verandert - neemt HAN-lector Helma Oolbekkink je mee in de inspirerende wereld van die belangrijke professionaliteit van leraren.

13 mei 2022
363950 Portret Helma Oolbekkink
Lectoraat Meervoudige Professionaliteit van Leraren

Gelijke kansen voor leerlingen, ook zonder rugwind

“Ben jij voor of tegen kansengelijkheid?” Rare vraag: natuurlijk is iedereen voor. En toch, in het onderwijs hebben leerlingen met gelijke aanleg nog steeds verschillende kansen op een succesvolle schoolcarrière. Het Kennislab Kansengelijkheid wil dat veranderen en ontwikkelde 4 masterclasses.

13 mei 2022
141443 Docent speelt met leerlingen en speelgoed
Lectoraat Meervoudige Professionaliteit van Leraren

De leraar als ontwerper: onderwijs ontwerpen vanuit didactisch perspectief

Wat hebben (aanstaande) leraren, lerarenopleiders en professionals nodig om eigentijds onderwijs te ontwerpen? Dat is wat Roel Grol vanuit het team Kwaliteiten van leraren gaat onderzoeken. Hij is door het HAN-CvB is aangesteld als associate lector ‘De leraar als ontwerper’ bij de Academie Educatie.

21 april 2022
363949 Roel Grol, onderzoeker bij het LeerLab. Educatie

Vakdidactische ontmoeting Samen Opleiden

Op 7 april vond de vakdidactische ontmoeting plaats tussen studenten, werkplekbegeleiders, vakdidactici, onderzoekers en school- en instituutsopleiders.

15 april 2022
393032 Vakdidactische ontmoeting
Lectoraat Meervoudige Professionaliteit van Leraren

Kant-en-klare ideeën voor onderzoekend handelen in de klas

Onderzoek en onderwijs waren jarenlang 2 verschillende werelden, maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig zetten veel scholen in op een onderzoekende cultuur ten behoeve van beter onderbouwde beslissingen in het onderwijs. De grote vraag hierbij is: Hoe kunnen leraren meer onderzoekend werken? Precies: door onderzoek te doen in de praktijk zelf: in de klas.

01 februari 2022
363264 kinderen op laptop
Lectoraat Meervoudige Professionaliteit van Leraren

Het LeerLab: eigentijds onderzoek naar eigentijds onderwijs

Hoe kan onderwijs anders, eigentijdser? Dat is wat studenten, lerarenopleiders en docenten met elkaar proberen te ontdekken in het LeerLab. Natuurlijk wordt onderzocht wat werkt, en wat niet. Maar dat gebeurt nét wat anders dan anders.

18 januari 2022
259577 Alpo studenten kijken lachend naar laptop

Podcast over de uitdagingen bij ontwikkeling van leiderschap in het onderwijs

09 december 2021
Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink
Lectoraat Meervoudige Professionaliteit van Leraren

Lerarenopleiders in het zonnetje gezet

Voor goed onderwijs heb je goede leraren nodig. En goede leraren krijg je door goede lerarenopleiders. Met de Dag van de Lerarenopleider wordt aandacht gevraagd voor dit beroep en worden lerarenopleidingen en scholen aangemoedigd om hun lerarenopleiders in het zonnetje te zetten.

05 november 2021
363950 Portret Helma Oolbekkink
Lectoraat Meervoudige Professionaliteit van Leraren

Podcasts over stuurkracht in het onderwijs

Jij wilt het onderwijs gericht en doelbewust veranderen. Daar heb je stuurkracht voor nodig. In de podcast-serie 'Omdat Leren Verandert' neemt HAN-lector Helma Oolbekkink je mee in de inspirerende wereld van die belangrijke professionaliteit van leraren.

15 oktober 2021
Lectoraat meervoudige professionaliteit van leraren helma oolbekkink