7 dagen rondkomen van 50 euro

Een broodje kroket in de kantine, een koffie op het station, de weekboodschappen voor een goedgevulde koelkast, wat zoutjes en drank voor ’s avonds, waspoeder, schuurmiddel, een nieuwe borstel - want je oude is kapot -, het fitnessabonnement en Netflix - die lopen gewoon door -, een zak brokken voor Bobby… ja, dat moet voor deze week genoeg zijn. Is het ook te betalen met 50 euro? Probeer het eens uit. Zorg dat je 7 dagen rondkomt van 50 euro!

13 oktober 2021

#50euroweek: 1 week voor deelnemers, realiteit voor velen

“Eerst was ik fraudeur, nu gedupeerde. Er is niets veranderd, behalve het labeltje. Ik ben nog steeds geen onderdeel van de samenleving.” De woorden van Joan komen binnen bij de deelnemers aan de #50euroweek.

12 oktober 2021
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.

Opening Week tegen Armoede

Doneren aan de voedselbank, omgaan met moeilijke keuzes in een minisupermarkt, de presentatie van het boek ‘Hoe je armoede doorbreekt’. Het is een drukte van belang op de Kapittelweg 33 bij de start van de Week tegen Armoede.

11 oktober 2021
340550 Week tegen Armoede 2021, uitreiking boek door Miranda Laurant aan wethouder Nijmegen Petra Molenaar met op de foto ook Judtih Hermelink van Sam& voor alle kinderen. Voor bij nieuwsbericht. Op de Kapittelweg

Podcast-serie 'Hoe je armoede doorbreekt'

Tijdens de Week tegen armoede lanceren we een podcast over armoede. Dagelijks zijn experts, ervaringsdeskundigen, studenten en professionals aan het woord over een thema rondom de armoedeproblematiek.

07 oktober 2021
327266 Voorkant boek 'Hoe je armoede doorbreekt'

4 tips om als student slimmer met je geld om te gaan

Geld, hoe ga je daarmee om? Als student wil je jezelf er eigenlijk geen zorgen om maken – maar aan het eind van je inkomen een stuk maand overhouden is ook niet fijn. Hoe sta jij er financieel voor?

06 oktober 2021
Health

De Voedselbank is minder ver van je bed dan je denkt

Magda Lichtenberg is International Relations Officer bij de HAN en werkt sinds anderhalf jaar als vrijwilliger bij de Voedselbank Nijmegen. Het heeft haar kijk op de wereld veranderd. “Het heeft me echt de ogen geopend”.

06 oktober 2021
Health

Kansen vergroten op een gezond en geslaagd leven

Het is zo ongeveer haar persoonlijke missie om verschillende opleidingen, academies en het werkveld met elkaar te verbinden. Hoe matcht docent-onderzoeker Joos Meesters dat met haar postdoconderzoek over het vergroten van sociale kwaliteit bij jongeren met een ondersteuningsbehoefte? Ze licht een tipje van de sluier op.

29 september 2021
330455 groep jonge professionals in gesprek
Health

Gezondheidsvaardigheden vergroten, hoe werkt dat?

Samen pijn de baas. Dat is de missie van het postdoconderzoek van Suzan Mooren, docent-onderzoeker en opleidingscoördinator Musculoskeletale Revalidatie. In co-creatie met mensen die fysiek werk uitoefenen gaat ze na wat helpt om hun gezondheidsvaardigheden te vergroten en nek-, schouder- en rugklachten te voorkomen.

22 september 2021
322648 Mensen maken high five, samen pijn de baas, health
Health

Winnaar Slim, Schoon en Sociaal bekend!

Wie had het slimste, schoonste en meest sociale idee van de HAN? Dat was de vraag die aan medewerkers en studenten werd gesteld met de Slim, Schoon en Sociaal-winactie. Het winnende idee, dat begint bij de HAN zelf: het Circular Lab.

10 september 2021
235947 null
Health

"Schrijven kost nog moeite"

Uiteraard, hij praat met een accent, maar zeg niet dat zijn Nederlands onbegrijpelijk is. De woorden rollen razendsnel over zijn tong, precies zoals hij handelt. Jamal Belahsen is een aanpakker en sinds een jaartje de ideale versterking van het conciërgeteam van Ruitenberglaan 26.

09 september 2021
317636 Een foto van HAN-medewerker Jamal. Geplaatst door HB.