HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Academie Business en Communicatie

Uitreiking eerste microcredentials

Een mooie mijlpaal, zowel voor de deelnemers als voor de HAN: op 4 juli kregen de eerste 8 deelnemers aan de modules Sales Manager en Digital Advisor een microcredential uitgereikt. Met dit digitale en Europees (h)erkende certificaat op zak kunnen zij aan - bijvoorbeeld - hun (toekomstige) werkgever laten zien dat zij hun bij- of nascholing succesvol hebben afgerond.

HAN Redactie
06 juli 2023
2c8b3a82-5974-11ee-b895-024215b4a989 uitreiking van de eerste microcredentials bij de HAN, bij de Academie Business en Communicatie
Academie Business en Communicatie

Scholieren maken op interactieve manier kennis met innovatie, techniek en ondernemerschap

Een plek waar je laagdrempelig kan kennismaken en/of bijdragen aan ondernemersvragen van de toekomst? OndernemersLab Nijmegen is zo’n plek! Scholieren van het Mondial College bezochten het OndernemersLab en maakten op een interactieve manier kennis met innovatie, techniek en ondernemerschap.

Nathalie van den Berg
19 juni 2023
537633 Nieuwsbericht ondernemerslab
Academie Business en Communicatie

Interactief onderwijs met digital twin bij Food & Business

De afgelopen maanden werkten docenten van de HAN-opleiding Food & Business aan een VR-toepassing die ze in het onderwijs gaan inzetten. De VR-toepassing geeft studenten de mogelijkheid om virtueel een productielocatie te bezoeken. En het geeft ze kennis en inzicht in een productieproces in een fabriek. De VR-toepassing is een zogenaamde digital twin van een echte fysieke productielocatie.

HAN Redactie
05 juni 2023
531146 Afbeelding van de Digital Twin van een kaasfabriek voor de opleiding Food en Business
Academie Business en Communicatie

Samenwerken aan vitale dorpskernen

Op woensdagavond 24 mei vond de afronding én uitreiking plaats van alweer de 4e leergang Toekomstbestendig Retailmanagement en Leiderschap. Afgelopen 24 weken is een groep enthousiaste en gedreven ondernemers uit de gemeente Aalten en gemeente Oude IJsselstreek aan de slag gegaan met thema’s als nieuwe businessmodellen, persoonlijk leiderschap, strategie en samenwerking om hun organisatie naar een volgend niveau te brengen. Van kaaswinkel tot dakgootspecialist en van brocante tot café met allemaal hetzelfde doel: bijdragen aan een toekomstbestendig bedrijf en daarmee vitale dorpscentra!

Joline Nijholt
30 mei 2023
Telefoons internationaal
Academie Business en Communicatie

30% van de Nederlanders vindt overheidsteksten te moeilijk

Zeker 30% van de Nederlandse bevolking heeft moeite met teksten van de overheid. De teksten zijn moeilijk te begrijpen door abstracte of onbekende woorden en lange zinnen. Veel lezers weten niet goed wat ze moeten doen na het lezen van de tekst. Dit blijkt uit de Monitor Begrijpelijkheid Overheidsteksten, een onderzoek naar meer dan 200 teksten over betalen of zorg. Het gaat om teksten die burgers op papier of online tegenkomen in hun contact met de overheid.

HAN Redactie
27 maart 2023
510731 Jongen met pet vult een onderzoek naar overheidsteksten in op een computer in het experience lab
Academie Business en Communicatie

Winnaars HAN Green Awards 2022

Onderzoeker Karin Struijs, de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement en studenten die een duurzame ALO-reis organiseren. Dat zijn de winnaars van de HAN Green Awards dit jaar.

HAN Redactie
20 december 2022
efc7e03c-0cfc-11ee-acc7-02565807075b Alle winnaars van de HAN Green Awards 2022 georganiseerd door de Green Office in samenwerking met het zwaartepunt SEE
Academie Business en Communicatie

Nieuwe Master Business Sales bij de HAN

In september 2023 start de nieuwe Master Business Sales aan de HAN University of Applied Sciences. Deze nieuwe master leidt sales professionals op tot cruciale schakel in het verbinden van stakeholders in het b2b-sales ecosysteem met als doel het creëren van meervoudige waarde.

Joline Nijholt
07 december 2022
33962 werken in de hal
Academie Business en Communicatie

Mbo-studenten maken kennis met het studeren op het hbo

Op woensdagochtend 23 november kregen we bezoek van studenten van diverse mbo’s. Zij kwamen kennismaken met de HAN en in het bijzonder met de associate degree opleidingen in de economische en juridische richtingen. De studenten volgden na een korte introductie 3 workshoprondes.

Merel Reichgelt
23 november 2022
354386 Presentatie mbo middag, auditorium R31. Economisch domein. 2021
Academie Business en Communicatie

Nieuw curriculum bij topopleiding Food & Business

De opleiding Food & Business kiest voor een nieuwe tactiek. In september 2023 start de opleiding met een vernieuwd curriculum en nieuwe didactiek, waarin het onderwijs aansluit op actuele thema’s. Hoe creëer je waarde voor People, Planet en Profit? En hoe neem je met elkaar de verantwoordelijkheid voor een toekomstbestendige food business?

Nathalie van den Berg
03 oktober 2022
12df9f0a-0cf9-11ee-a56c-02565807075b Food & Business keuken 0087
Academie Business en Communicatie

Ondernemers uit de Achterhoek helpen om toekomstproof te worden

Op woensdagavond 14 september vond de kick-off plaats van de Leergang Retailmanagement en Leiderschap, waarbij de HAN in samenwerking met de gemeentes Aalten en Oude IJsselstreek ondernemers uit deze gemeentes helpt om toekomstproof te worden. Vol energie gaan de ondernemers komende 6 maanden aan de slag om hun kennis en vaardigheden op het gebied van retail naar een hoger niveau te tillen. Met als doel: succesvol blijven!

HAN Redactie
15 september 2022
1ea9d6be-0cfb-11ee-9a75-02565807075b Toekomstbestendig retailmanagement kick-off september 2022. Ben Hiddinga, wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek