Module Zorglogistiek ontwikkeld

De VUmc Academie werkt aan een nieuwe opleiding Zorgadministratie die beter aansluit bij dit steeds complexere vakgebied. Een module in deze hernieuwde opleiding is Zorglogistiek. HAN lector Dennis Moeke is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van deze module.

31937 man tandzorg op pop

De nieuwe opleiding Zorgadministratie zal bestaan uit 10 modules, die ook los gevolgd kunnen worden. Een van deze modules is Zorglogistiek. Dennis Moeke, Lector Logistiek en Allianties is betrokken bij de inhoudelijke en didactische vormgeving. Ook wordt hij (gast)docent van de module.

"Zorglogistiek is eigenlijk een beetje mijn hobby. Het is een ingewikkeld, maar heel dynamisch vakgebied, waarbij de belangrijkste stakeholder een heel bijzondere is. Namelijk de patiënt, die enerzijds een afhankelijkheidspositie heeft en anderzijds klant is. Hij betaalt immers ook voor de zorg. Ook de reis die de patiënt maakt door het ziekenhuis en het zorgproces, is complex. Dat maakt het vakinhoudelijk interessant. Bovendien vind ik het belangrijk dat ik mijn kennis kan inzetten op maatschappelijk vlak. Dus niet alleen maar voor het bedenken van slimmigheidjesvoor het bedrijfsleven die geld opleveren." 

Interactief en actueel

De inhoud van de module Zorglogistiek ligt nog niet vast. De module krijg in ieder geval een interactief karakter en zal aansluiten bij actuele onderwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorg op afstand en integrale capaciteitsplanning, twee onderwerpen die door de coronacrisis extra relevant zijn. Ook andere veranderingen in de zorg komen terug in de module. 

“Mensen blijven langer thuis; dat moet je anders organiseren, samenwerken in de keten wordt steeds belangrijker, vakgebieden lopen in elkaar over, zoals zorg en welzijn. Het is interessant om te onderzoeken wat dit betekent voor de verschillende rollen en welke logistieke en administratieve consequenties dit heeft.” 

Zorglogistiek is eigenlijk een beetje mijn hobby.

Samenwerking met VUmc Academie

Een van de redenen voor Dennis om mee te werken aan de herontwikkeling van de opleiding is de prettige samenwerking met VUmc Academie.

“Het is gewoon een hele prettige club. Ik vind het goed dat ze over hun eigen grenzen heen kijken. En ik word altijd heel blij van hoe ik ontvangen word en de open communicatie. Dat is belangrijk als je van buiten komt.”
 

Bron: VUmc Academie.