biologie en medisch laboratoriumonderzoek student plantenpracticum laboratorium

50 jaar geleden (eigenlijk 51, maar vorig jaar vergeten we voor het gemak vanwege de coronacrisis) startten de eerste hbo- en mbo-laboratoriumopleidingen in Arnhem en Nijmegen. Inmiddels zijn we diverse fusies, nieuwe opleidingen en cursussen verder. 

Sinds een halve eeuw komen studenten uit het hele land, maar vooral uit de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Limburg naar (voorlopers van) HAN en Rijn IJssel voor hun opleiding. Het gaat om biologisch-medische, chemisch-fysische, bio-informatica- en masteropleidingen. Ook dit studiejaar hebben bijna tweeduizend studenten die keuze gemaakt: zij volgen op dit moment hun studie in Arnhem of Nijmegen.

HAN en Rijn IJssel willen het 50-jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom introduceren wij de 'Week van het laboratoriumonderwijs'. Een week met allerlei activiteiten voor (oud-)studenten, (oud-)medewerkers, middelbare scholieren en bedrijven. Tijdens de week vinden onder meer een festival en een collegetour plaats. De reünie op 20 november is uitgesteld, die komt later nog een keer terug. 

Hieronder lees je meer over de activiteiten.

Programma per dag

Aanmelden Meld je aan voor activiteiten

Voor vier evenementen in de Week van het Labonderwijs moet je je aanmelden.

20 november - uitgesteld naar 14 mei (ovb) Reünie Nijmegen

27 november - uitgesteld naar 2 april (ovb) Reünie Arnhem

Beeldmateriaal

Een jubileumpagina is niet af zonder foto’s en video’s. Heb jij oud beeldmateriaal van jouw opleiding, mail dat dan aan Jeroen van Wieringen (Rijn IJssel) of Erna Jansen (HAN). Een verzameling van beeldmateriaal wordt later gepubliceerd. Vermeld bij de foto of video wie de maker is en het jaartal.

Stel je vraag

Heb je een vraag over de Week van het Labonderwijs, stuur dan een mail aan:

Jeroen van Wieringen (Rijn IJssel)

Telefoons internationaal