Scroll naar beneden om het hele programma te zien. 

HBO-Rechtendag 2022 Positionering van de hbo-jurist

314115 null

Donderdag 8 december is de HBO-Rechtendag 2022. Onder het thema 'de positionering van de hbo-jurist' kunnen medewerkers van HBO-Rechtenopleidingen uit Nederland workshops volgen op de campus in Arnhem. De HBO-Rechtendag is georganiseerd door HAN University of Applied Sciences en Hogeschool Leiden.

Programma

Locatie: Ruitenberglaan 27 en Ruitenberglaan 31, in Arnhem.

 • 12.30 - 13.30 uur: inloop/lunch (Ruitenberglaan 27)
 • 13.30 - 13.40 uur: welkomstwoord (Ruitenberglaan 31)
 • 13.40 - 14.40 uur: plenaire start (Ruitenberglaan 31)
 • 14.40 - 15.00 uur: koffie en thee (Ruitenberglaan 27)
 • 15.00 - 15.45 uur: workshopronde 1 (Ruitenberglaan 27)
 • 15.45 - 16.00 uur: koffie en thee (Ruitenberglaan 27)
 • 16.00 - 16.45 uur: workshopronde 2 (Ruitenberglaan 27)
 • 16.45 - 18.30 uur: borrel en diner (Ruitenberglaan 27)
322934 Arnhem, Ruitenberglaan 27, voormalig PABO gebouw, bord, achterzijde, branding, signing

Workshops ronde 1

1. Weten versus doen 

 • Preventive law: de finale - Zuyd Hogeschool. Ins en outs van de module Preventive law: de finale, waarmee Zuyd Hogeschool onlangs de Gouden Zandloper Legal Education & Research 2022 won. Lees verder.

2. Traditie versus innovatie

 • Creatief denken over afstuderen - Hogeschool Utrecht. Wat kunnen we met elkaar voor creatieve ideeën bedenken voor een andere manier van afstuderen dan de geschreven afstudeeropdracht? Lees verder.
 • LTA-workshop: Handige Legal Tech tools in het HBO-Rechten onderwijs (deel 1) - LTA-Leden. Ben je ook zo benieuwd hoe je jouw cursus digitaler kan maken? In deze workshop laten diverse collega's uit het land zien op welke manier zij Legal Tech tools inzetten in hun onderwijs en hoe jij dat ook zou kunnen doen. *In workshop 1 komen aan bod: (i) Informatievaardigheden: slim(mer) zoeken en vinden en (ii) Legal Tech bij onderzoek en afstuderen. Lees verder.
 • Web of Law - Zuyd Hogeschool. Jurisprudentieonderzoek in een nieuw jasje; met Web of Law aan de slag met het maken van netwerkanalyes in het kader van jurisprudentieonderzoek. Lees verder.

3. Nationaal versus internationaal

 • Creathon for Change makers - building your network around te world - Hogeschool Leiden. Online co-creatie en culturele uitwisseling met studenten in de global south. Lees verder.

4. Didactiek

 • Integratie inspiratie - HAN University of Applied Sciences. In deze workshop kruipen jullie in de huid van de student en laten we jullie zien hoe real life casuïstiek uit de rechtspraktijk geïntegreerd kan worden met communicatieve en professionele beroepsvaardigheden. Lees verder.
 • Hacken voor juristenWindesheim. Waar interdisciplinaire samenwerking gebaseerd op design thinking toe kan leiden. Lees verder.

Workshops ronde 2

1. Weten versus doen 

 • Legal Design/De designcyclus: een duik in de doelgroep - HAN University of Applied Sciences. Uitvoeren van (student)onderzoek via de Legal Design Thinking methode: hoe zet je een gebruiksonderzoek met de doelgroep op?*inclusief rondleiding door Usability Lab. Lees verder.
 • Master Toegepast Recht - Hanzehogeschool Groningen. De meerwaarde van een doener op masterniveau. Lees verder.

2. Traditie versus innovatie

 • Innovatie: moeten we alles wat kan en mag ook willen? - HAN University of Applied Sciences. Ben jij op zoek naar samenwerking met andere disciplines/andere opleidingen? In deze workshop laten docenten HBO-Rechten, IT en Automotive zien waar kansen voor docenten en studenten liggen om multidisciplinair samen te werken. Lees verder.
 • LTA-workshop: Handige Legal Tech tools in het HBO-Rechten onderwijs (deel 2) - LTA-Leden. Ben je ook zo benieuwd hoe je jouw cursus digitaler kan maken? In deze workshop laten diverse collega's uit het land zien op welke manier zij Legal Tech tools inzetten in hun onderwijs en hoe jij dat ook zou kunnen doen. *In workshop 2 komen aan bod: (i) (Bestuursrechtelijke) beslisbomen bouwen en (ii) Contracteren met document assembly. Lees verder.
 • De jurist en de sociale advocatuur: een goed stel? - Hogeschool Leiden. De sociale advocatuur verkeert al een aantal jaren in zwaar weer. Ontoereikende vergoedingen, toenemende complexiteit van zaken en veroudering van de sociale advocatuur zijn een aantal belangrijke oorzaken die tot de huidige problematiek hebben geleid. Lees verder.

3. Nationaal versus internationaal

 • Onder dit thema wordt in deze ronde geen workshop gegeven.

4. Didactiek

 • Street Law -  Windesheim. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op het nieuwe vak Street Law. Tijdens dit vak leren studenten hoe les te geven op een middelbare school over een juridisch maatschappelijk onderwerp. Lees verder.
 • De (professionele) beroepsidentiteit van de hbo-jurist van de toekomst University of Amsterdam. In deze workshop staat de ontwikkeling van de (professionele) beroepsidentiteit van de hbo-jurist centraal en gaan we op zoek naar manieren waarop dit in het hbo-onderwijs ontwikkeld kan worden. Lees verder.

Meer weten over de workshops of het volledige programma zien? Download het programmaboekje via onderstaande button.

464301 Pictogram agenda.
draw-cta-title
Ben jij erbij?  

Meld je nu aan!

Aanmelden kan tot en met vrijdag 25 november. Ben je je vergeten aan te melden? Informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar emmy.arentsen@han.nl. Om je af te melden, dien je ook een mail naar Emmy te sturen.

Voor wie is de HBO-Rechtendag?

De HBO-Rechtendag 2022 is toegankelijk voor alle docenten en medewerkers van HBO-Rechtenopleidingen uit heel Nederland. 

 

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Arnhem
Ruitenberglaan 31
Arnhem

Deelname
Gratis