lta event legal design

Op 2 juni is de zesde editie van het LTA-event met als thema 'Legal Design Thinking'. Tijdens het laatste LTA-event hebben we met een legal design bril naar de toeslagenaffaire gekeken. In deze editie gaan we verder inzoomen op het onderwerp legal design thinking. We brengen daarbij best practices uit het beroepenveld, het onderzoek en onderwijs bij elkaar. We stellen ons daarbij de vraag: 'Legal Design Thinking: helemaal van nu of een blijvertje?

403989 Banner voor eventpagina LTA event

We nodigen u van harte uit om samen met ons, inspirerende sprekers uit het beroepenveld, onderzoek en het onderwijs na te denken en aan de slag te gaan met dit actuele thema binnen het onderwijs.

Deze zesde editie van het LTA-event wordt georganiseerd door HAN University of Applied Sciences en vindt plaats in Arnhem aan het gebouw van de Academie Rechten, Ruitenberglaan 27.

Legal design thinking: helemaal van nu of een blijvertje?Programma

  • 14.30 tot 15.00 uur: inloop met koffie en thee (kantine)
  • 15.00 tot 15.15 uur: plenaire opening (G3.01)
  • 15.15 tot 15.45 uur: beroepenveld 

Door Kim Raad, In-house legal design & lead information designer bij Stibbe. 

Kim zal aan de hand van voorbeelden uit haar eigen praktijk een beeld schetsen van legal design in de juridische beroepspraktijk. 

  • 15.45 tot 16.15 uur: onderzoek

Door Amber Oomen, onderzoeker en docent Nederlands bij de Academie Rechten van de HAN. Amber zal een presentatie geven over het onderzoek naar de mogelijkheden van een visueel vonnis dat zij uitvoert in samenwerking met de rechtbank en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en grafisch vormgever Rens de Graaf.

  • 16.15 tot 16.30 uur: korte pauze
  • 16.30 tot 16.45 uur: onderwijs

Introductie door LTA bestuursleden Ilona van Opdrop en Ellen Lakens-van Veldhoven. Daarna geven onder andere docenten Jaleesa van den Hof en Suzanne de Roij een inkijkje in de toepassingsmogelijkheden van Legal design thinking in het onderwijs. 

  • 16.45 tot 17.30 uur: interactief gedeelte onderwijs

In kleine groepjes gaan we aan de slag met een oefening over het werken volgens de (Legal) Design cyclus. 

  • 17.30 tot 17.45 uur: terugkoppeling en afsluiting
  • vanaf 17.45 uur: borrel (kantine)
404241 LTA logo, Legal Tech Alliantie

Ben jij erbij? Meld je nu aan

Aanmelden kan tot en met vrijdag 20 mei.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Je kunt dan contact opnemen met Ellen Lakens-van Veldhoven, ellen.lakens@han.nl