Parkeren bij de HAN

Op elke HAN-locatie bevindt zich een parkeerterrein. De toegang tot het parkeerterrein verschilt per locatie. We geven graag meer informatie over parkeren en parkeerterreinen op de HAN Campus in Arnhem en Nijmegen.

SEE, parkeersymbool elektrische auto

Volle parkeerplaatsen?

De parkeerplaatsen van de campus in Arnhem en Nijmegen kunnen vrij snel vol zijn. Wij realiseren ons dat dit erg vervelend is. Daarom hebben we een aantal alternatieven bedacht.

Parkeren op de campus in Arnhem

In Arnhem lopen vooral de parkeerplaatsen rondom het gebouw van de Academie Economie en Management (AFEM) snel vol. De campus in Arnhem kent echter nog meer parkeermogelijkheden. Vaak zijn de parkeerplaatsen rondom Ruitenberglaan 26 nog beschikbaar. Ook hier mag door studenten, medewerkers en bezoekers van Ruitenberglaan 27, 29 en 31 geparkeerd worden. In Arnhem zijn de parkeerterreinen vrij toegankelijk.

Bekijk de parkeerplattegrond van de campus in Arnhem

Parkeren op de campus in Nijmegen

De parkeergarage onder Laan van Scheut 10 en de buitenruimte rondom Kapittelweg 33 kan op drukke dagen snel vol raken. Toch is er op de campus in Nijmegen altijd parkeergelegenheid in de parkeergarage van Kapittelweg 35. Dit kan wel betekenen dat je iets verder moet lopen naar het gebouw waar je moet zijn.

In Nijmegen zijn de meeste toegankelijk via een slagboom. In Nijmegen zijn ook een aantal betaalde parkeerterreinen. De slagbomen van de Nijmeegse parkeerterreinen openen op vertoon van een HANCard of een BARcode (die toegezonden is). Eenmalige bezoekers zonder kaart of code kunnen zich melden via de intercom om toegang te krijgen tot het parkeerterrein.

Bekijk de parkeerplattegrond van de campus in Nijmegen

Motoren in Nijmegen: vermijd gebruik slagboom!

Om gevaarlijke situaties te vermijden, dienen motorrijders in Nijmegen de bypasses (zijpaden langs de slagbomen) te gebruiken bij het in- en uitrijden van het parkeerterrein. 

De slagbomen van Kapittelweg 33 en 35 en het Bisschophamerhuis (Verlengde Groenestraat) zijn voorzien van bypasses. De slagbomen van Laan van Scheut 10 niet (dus gelieve bij een ander terrein parkeren).

Kom met het openbaar vervoer, de fiets of carpool

Wij realiseren ons dat we helaas niet iedereen een parkeerplaats kunnen bieden. Wij doen daarom een dringend verzoek aan een ieder om op de dagen dat het mogelijk is met het Openbaar Vervoer, de fiets of carpoolend naar de HAN te komen. 

Samenreizen in de auto en ritten delen is gemakkelijk te regelen met de gratis carpoolservice van TwoGo. Meedoen kan door de app te downloaden of aan te melden. Carpoolen spaart tijd, geld en is duurzaam en sociaal. 

Parkeerregels

Wie mogen er parkeren bij de HAN?

 • Studenten en medewerkers met een geldige HANCard
 • Leveranciers en medewerkers van uitbestede diensten van de HAN
 • Regelmatige bezoekers (surveillanten, gastdocenten, etc.)
 • Eenmalige bezoekers van de HAN. Zij kunnen inrijden met een kaart met BARcode of zich melden via de intercom 

Motoren en parkeerregels

 • Motoren kunnen geparkeerd worden op de daarvoor aangewezen 'motorparkeerplaatsen'
 • Bij parkeerterreinen met slagbomen, dienen motoren via de bypasses (zijpaden langs slagbomen) in en uit te rijden
 • De in- en uitrit aan de Laan van Scheut 10 in Nijmegen is niet toegankelijk voor motorrijders

Overige parkeerregels

 • Parkeren is op eigen risico
 • De maximum snelheid op het terrein is 15 km per uur
 • Wielklem wordt aangebracht in geval van fout parkeren (deze wordt verwijderd na het voldoen van een boete à € 20,-)
 • Voertuig kan worden weggesleept in geval van fout en belemmerend parkeren
 • Op de parkeerterreinen gelden de normale verkeersregels, bij de ingang van de terreinen geven borden extra informatie
 • Agressief parkeergedrag wordt gemeld bij het management: de naam en/of het kenteken van de persoon / het voertuig wordt genoteerd en afhankelijk van de vorm en aard van de agressie wordt bekeken welke actie volgt  

Goed om te weten

De in- en uitgangen van de parkeerterreinen zijn voor uw en onze veiligheid voorzien van een camerasysteem.