Parkeren bij de HAN

Op bijna elke HAN-locatie bevindt zich een parkeerterrein. De toegang tot het parkeerterrein verschilt per locatie. We geven graag meer informatie over parkeren en parkeerterreinen op de HAN Campus in Arnhem en Nijmegen.

SEE, parkeersymbool elektrische auto

Volle parkeerplaatsen?

De parkeerplaatsen van de campus in Arnhem en Nijmegen kunnen vrij snel vol zijn. Wij realiseren ons dat dit erg vervelend is. Daarom hebben we een aantal alternatieven bedacht. Bij elke ingang zijn er een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.

Parkeren op de campus in Arnhem

In Arnhem lopen vooral de parkeerplaatsen rondom het gebouw van de Academie Economie en Management (AFEM) snel vol. De campus in Arnhem kent echter nog meer parkeermogelijkheden. Vaak zijn de parkeerplaatsen rondom Ruitenberglaan 26 nog beschikbaar. Ook hier mag door studenten, medewerkers en bezoekers van Ruitenberglaan 27, 29 en 31 geparkeerd worden. In Arnhem zijn de parkeerterreinen vrij toegankelijk.

Bekijk de parkeerplattegrond van de campus in Arnhem

Laadpalen voor elektrische auto's

Op de campus kun je je elektrische auto opladen tegen een tarief van € 0.30/kWh inclusief BTW. Je mag maximaal 4 uur parkeren op een parkeerplaats met een elektrische laadpaal. Geef de begintijd aan met een blauwe parkeerschijf. Deze zijn verkrijgbaar bij iedere receptie van de HAN.

De laadpalen zijn universeel en te activeren met eigen pas en bekabeling. In Arnhem vind je ze op de parkeerterreinen van:

  • Ruitenberglaan 26
  • Ruitenberglaan 31.

Parkeren op de campus in Nijmegen

De parkeergarage onder Laan van Scheut 10 en de buitenruimte rondom Kapittelweg 33 kunnen op drukke dagen snel vol raken. Toch is er op de campus in Nijmegen altijd parkeergelegenheid in de parkeergarage van Kapittelweg 35. Dit kan wel betekenen dat je iets verder moet lopen naar het gebouw waar je moet zijn.

Toegang via slagboom

De parkeerterreinen op de campus in Nijmegen zijn toegankelijk via een slagboom. De slagbomen van de Nijmeegse parkeerterreinen openen op vertoon van een HANCard of een Parkeercode (die toegezonden is). Eenmalige bezoekers zonder kaart of code kunnen zich melden via de intercom om toegang te krijgen tot het parkeerterrein.

Laadpalen voor elektrische auto's

Op de campus kun je je elektrische auto opladen tegen een tarief van € 0.30/kWh inclusief BTW. Je mag maximaal 4 uur parkeren op een parkeerplaats met een elektrische laadpaal. Geef de begintijd aan met een blauwe parkeerschijf. Deze zijn verkrijgbaar bij iedere receptie van de HAN.

De laadpalen zijn universeel en te activeren met eigen pas en bekabeling. In Nijmegen vind je ze op de parkeerterreinen van:

  • Laan van Scheut 10
  • Kapittelweg 33
  • Kapittelweg 35.

Locaties buiten de campus

Het is niet mogelijk om gratis te parkeren bij Heyendaalseweg 141 en Philips van Leydenlaan 51. Bijna alle andere buitenlocaties hebben een parkeerterrein dat vrij toegankelijk is. Let op: parkeergelegenheid is daar beperkt.  

Bekijk de parkeerplattegrond van de campus in Nijmegen

Motoren in Nijmegen: vermijd gebruik slagboom!

Om gevaarlijke situaties te vermijden, dienen motorrijders in Nijmegen de bypasses (zijpaden langs de slagbomen) te gebruiken bij het in- en uitrijden van het parkeerterrein. 

De slagbomen van Kapittelweg 33 en 35 en het Bisschophamerhuis (Verlengde Groenestraat) zijn voorzien van bypasses. De slagbomen van Laan van Scheut 10 niet (dus gelieve bij een ander terrein inrijden).

Kom met het openbaar vervoer, de fiets of carpool

Wij realiseren ons dat we helaas niet iedereen een parkeerplaats kunnen bieden. Wij doen daarom een dringend verzoek aan iedereen om op de dagen dat het mogelijk is met het openbaar vervoer, de fiets of carpoolend naar de HAN te komen. 

Plan je reis

Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl. Samenreizen in de auto en ritten delen is gemakkelijk te regelen met de gratis carpoolservice van TwoGo. Meedoen kan door de app te downloaden of aan te melden. Carpoolen spaart tijd, geld en is duurzaam en sociaal. 

Parkeerregels

Goed om te weten

De in- en uitgangen van de parkeerterreinen zijn voor jouw en onze veiligheid voorzien van een camerasysteem.