studenten in lounge ruimte

Praktijkgericht onderzoek

Logistiek aan het stuur

In de openbare ruimte is het overal, altijd, zichtbaar en onzichtbaar aanwezig: logistiek. En logistiek gaat vaak veel verder dan je denkt. Ofwel: het belang is enorm, ook om grote vraagstukken in de regio aan te pakken. “Daarom moeten we logistiek als allesomvattend onderdeel zien”, vindt Bram Kin.

HAN Redactie
Stockfoto auto's in de mist
Praktijkgericht onderzoek

Zorg en technologie voor de toekomst: de ambities van de HAN

De gezondheidszorg gaat de komende jaren drastisch veranderen. Digitale technologie speelt daarbij een cruciale rol. Lectoraten van verschillende HAN-academies bogen zich over de nieuwe Kennis en Innovatie Agenda (KIA) voor gezondheid en zorg 2023 - 2028.

HAN Redactie
540072 Zorgtechnologie.
Praktijkgericht onderzoek

Mensen met Parkinson aan slag

Sport – en beweging in het algemeen – helpt mensen met de ziekte van Parkinson. Het uitvoeren van bewegingen remt de achteruitgang van motoriek en verbetert de conditie. Bij badmintonvereniging BC Mariken weten ze daar inmiddels van alles van.

HAN Redactie
526207 Badmintonspeler klaar voor opslag.
Praktijkgericht onderzoek

Zorgteams werken aan passende zorg voor bewoner verpleeghuis

Hoe kunnen professionals samen leren en de persoonsgerichte zorg voor de bewoner van het verpleeghuis verbeteren? De EVIDENCE-projecten hebben het lerend vermogen en het werken volgens Evidence Based Practice (EBP) versterkt. De opbrengsten zijn voor het voetlicht gebracht tijdens een symposium.

HAN Redactie
109995 ouderen die deelnemen aan groepsactiviteiten
Praktijkgericht onderzoek

Revalidatie van mensen met NAH: “Probeer niet te worden wie je was"

Wat is dat eigenlijk: ‘je leven weer oppakken’ en ‘zo goed mogelijk meedoen’? Vragen over betekenisvol leven en de zin van het leven dringen zich op tijdens de revalidatie van mensen met NAH. Die vragen stonden ook ineens centraal in het leven van Harmen Hidding (45).

HAN Redactie
510216 Harmen Hidding in een weiland
Praktijkgericht onderzoek

Ouderenmishandeling herkennen en aanpakken

Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg ontwikkelde de EldeR Abuse ScalE: ERASE. Het is een praktisch instrument voor herkenning en aanpak van ouderenmishandeling door professionals in de zorg. ERASE is nu al in enkele ziekenhuizen in gebruik. ERASE is mogelijk ook inzetbaar in andere zorgorganisaties.

HAN Redactie
109943 oudere man in rolstoel kijkt uit raam in een het ziekenhuisgang
Praktijkgericht onderzoek

Bij energietransitie kun je gas-, warmte- en elektriciteitsnetwerken niet los van elkaar zien

Voor een succesvolle energietransitie moeten technologieën en energiedragers slim met elkaar gecombineerd worden. Systeemintegratie is dan ook een belangrijk element in de projecten van SEECE.

SEECE
3fbf9496-0cfc-11ee-9c9d-02565807075b Ballard Asare Bediako geeft les aan Enexis-medewerkers bij HAN Watts
Praktijkgericht onderzoek

Samenwerken voor beste kwaliteit zorg voor bewoner

De zorgvragen van de ouderen die in een verpleeghuis komen wonen worden steeds complexer. Hoe kun je de bewoner in de laatste levensfase de beste kwaliteit van zorg bieden? Werken volgens 'Evidence Based Practice' (EBP) helpt om elke dag bezig te zijn om het juiste te doen met het 'beste bewijs'.

HAN Redactie
0003201a-0cf3-11ee-ae2b-02565807075b HBO masters studenten volgen online overleg via een laptop
Praktijkgericht onderzoek

Als duidelijk is wat ouderen willen, wordt zorg persoonsgerichter

De ‘Implementatietool Proactieve Zorgplanning’ is de opbrengst van een project voor ouderen dat NEO huisartsenzorg, ZZG zorggroep en de HAN in 2021 zijn gestart. Het Lectoraat Wijkverpleging van de HAN ondersteunde bij het ophalen van resultaten en studentengroepen verzamelden data.

HAN Redactie
279073 wijkverpleging-thuiszorg wandelen met vrouw
Praktijkgericht onderzoek

“Ik wil de nieuwe generatie mondhygiënisten op de kaart zetten”

Docent Mondzorgkunde, Lars Toonen, studeerde 2,5 jaar geleden zelf af aan deze opleiding. Hij heeft een helder beeld hoe we de mondgezondheidzorg betaalbaar kunnen houden. De basis is wat hem betreft ‘de juiste zorg op de juiste plek.’

HAN Redactie
37280744-0cfe-11ee-b061-02565807075b Lars Toonen in een witte jas aan het werk als mondhygienist. Patient ligt op een behandelstoel