studenten in lounge ruimte

Lectoraat Neurorevalidatie

Werkgever Janneke Stolwijk

Janneke Stolwijk is revalidatiearts en onderzoeker binnen de klinische dwarslaesieafdeling bij De Hoogstraat Revalidatie. “Waar master in opleiding Jessica graag breed kijkt, sla ik er altijd piketpaaltjes omheen.”

HAN Redactie
445749 Janneke Stolwijk revalidatiearts bij de Hoogstraat in Utrecht. master neurorevalidatie en innovatie
Lectoraat Neurorevalidatie

Master in opleiding Jessica van der Lede

Jessica: “Ik wil bijdragen aan verbetering van dwarslaesiezorg. Het is mooi om de zoektocht te ervaren naar de beste mogelijke revalidatie voor de revalidant die in een nieuwe situatie gaat ontdekken waar hij of zij blij van wordt.”

HAN Redactie
451361 Portret foto van master in opleiding, Jessica van der Lede
Lectoraat Neurorevalidatie

Hoofddocent Erwin Joosten

Het aantal mensen met niet-aangeboren hersenletsel neemt, ook door de vergrijzing, toe. Het is meer dan ooit zaak om de zorg en de revalidatie slimmer te organiseren.

HAN Redactie
176488 master neurorevalidatie en innovatie docent testimonial erwin joosten 2020
Lectoraat Neurorevalidatie

VR en sensortechnologie

Voor aankomende en reeds praktiserende zorgprofessionals worden de mogelijkheden van Virtual Reality (VR) in combinatie met sensortechnologie steeds duidelijker. Dit is te danken aan de vruchtbare samenwerking in onderwijs en onderzoek tussen de HAN en de Sint Maartenskliniek.

HAN Redactie
282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte
Lectoraat Neurorevalidatie

Nieuw meetinstrument voor kwaliteit van bewegen

Fysiotherapeuten hadden nog geen goede manier om kwaliteit van bewegen bij kinderen te meten. Lieke Dekkers, onderzoeker en docent aan de HAN, promoveerde op 8 april 2020 bij de Radboud Universiteit op het onderzoek ‘The art of observing the moving child’.

HAN Redactie
Lectoraat Neurorevalidatie

Thuis herstellen van beroerte kan beter

Na een beroerte herstellen mensen steeds vaker thuis in plaats van in een revalidatiecentrum. Thuisherstel is beter voor de cliënt, maar uit onderzoek blijkt dat de zorg beter kan. Professionals, onderzoekers en studenten van de HAN werken samen in het project CVA Thuisrevalidatie om thuisrevalidatie na een beroerte te verbeteren.

HAN Redactie
meter om enkel heen
Lectoraat Neurorevalidatie

Ergotherapierichtlijn ondersteunt cliënten met Q-koorts

Cliënten met Q-koorts vermoeidheidssyndroom (QVS) hebben (ernstige) vermoeidheidsklachten en vaak veel last van spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en concentratie- en geheugenproblemen. QVS heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van leven van cliënten en hun naasten. De HAN ontwikkelde samen met het Radboudumc een richtlijn voor ergotherapeuten.

HAN Redactie
null